Λουκέτο στην ομοσπονδία ποδηλασίας!

Την αναστολή της λειτουργίας της λόγω των νέων περικοπών της κρατικής επιχορήγησης ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Η κρίση βάζει φρένο στην ποδηλασία. Η ομοσπονδία του αθλήματος που έχει χαρίσει αρκετές διεθνείς διακρίσεις στη χώρα ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία της, καθώς μετά τις συνεχείς περικοπές στην κρατική επιχορήγηση αδυνατεί πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες που υπάρχουν για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και τη λειτουργία των εθνικών ομάδων.

Με επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, τη γενική γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θανάσης Τερζής ενημερώνει πως οδηγήθηκε στο να βάλει «λουκέτο».

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Βρισκόµαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενηµερώσουµε, ότι στη συνεδρίαση του ?.Σ. της Ε.Ο.Π. στις 27/2/2014, λόγω της δυσχερέστατης οικονοµικής κατάστασης της Οµοσπονδίας, µετά και την εξαγγελία από την Πολιτεία της νέας περικοπής στους προϋπολογισµούς των Οµοσπονδιών για το 2014 κατά 50%, αποφασίστηκε οµόφωνα η αναστολή των αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ε.Ο.Π., Πανελλήνια και Περιφερειακά Πρωταθλήµατα, καθώς και η λειτουργία των εθνικών µας οµάδων, σε όλα τα Ολυµπιακά Αγωνίσµατα που καλλιεργούµε (Ποδηλασία δρόµου, πίστας, ορεινή ποδηλασία, ΒΜΧ).

Μετά τις εξαγγελίες του αρµόδιου Υπουργείου Αθλητισµού που ανακοίνωσε επισήµως προς όλες τις Εθνικές Αθλητικές Οµοσπονδίες, ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί σ΄αυτές το 2014, ανέρχεται στο ποσό των 12 εκατοµµυρίων ευρώ συνολικά, δηλαδή µειωµένο κατά 50% από αυτό του 2013, ο προϋπολογισµός της Ε.Ο.Π. για το 2014, θα βρεθεί στο ήµισυ, σε σχέση µε το 2013, δηλαδή στις 350.000 ευρώ περίπου, που αντιστοιχεί σε µία µείωση άνω του 80% , από το 2008 έως σήµερα.

Οι βασικές δράσεις και δαπάνες, που έχει υποχρέωση να πραγµατοποιήσει η Ε.Ο.Π., είναι :

1. Οι διοικητικές και λειτουργικές δαπάνες, µε όσες περικοπές είµαστε σε θέση να κάνουµε, οι οποίες ανέρχονται στα 215.000 ευρώ κατ΄έτος.

2. Η αγωνιστική δραστηριότητα της Οµοσπονδίας, δηλαδή η διοργάνωση των Πανελληνίων Πρωταθληµάτων στα τέσσερα αθλήµατα και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, καθώς και η διοργάνωση των Περιφερειακών Πρωταθληµάτων.

3. Η ύπαρξη και λειτουργία των Εθνικών µας οµάδων, µε υποχρεώσεις σε Παγκόσµια Πρωταθλήµατα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήµατα, Μεσογειακούς αγώνες, Βαλκανικά Πρωταθλήµατα και λοιπές διεθνείς διοργανώσεις.

Όπως αντιλαµβάνεστε, κύριε Υπουργέ, η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν της αδυναµίας της Οµοσπονδίας να ανταπεξέλθει στις δαπάνες της διοργάνωσης των αγώνων (δεν µπορούµε να καλύψουµε, ούτε µέρος των εξόδων µετακίνησης των Σωµατείων στα Πανελλήνια και Περιφερειακά Πρωταθλήµατα) και τη λειτουργία των Εθνικών µας οµάδων, αφού το προβλεπόµενο κονδύλι για το 2014, µόλις που επαρκεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (µισθοδοσία προσωπικού, ασφαλιστικές εισφορές, εξωτερικοί συνεργάτες, φορολογικά πρόστιµα, λειτουργικά έξοδα, ενοίκιο γραφείων, κ.λ.π.), ενώ τα ελάχιστα χρήµατα που αποµένουν δεν επαρκούν για καµία άλλη δραστηριότητα και η εξεύρεση χορηγών είναι αδύνατη, λόγω της οικονοµικής κρίσης που µαστίζει τη χώρα µας.

Για τους λόγους αυτούς, θεωρούµε κύριε Υπουργέ, επιβεβληµένη την παρέµβαση σας για την επίλυση των τεράστιων προβληµάτων στον ευαίσθητο τοµέα του Αθλητισµού, που όλοι υπηρετούµε».

πηγή: sportfm.gr

To Top