ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουμπούτης: “Σύγχρονο ποδόσφαιρο ο Άρης, απαιτητική ομάδα γιατί είναι μεγάλη, με δύναμη τον κόσμο της”!

Ο Κώστας Λουμπούτης επέστρεψε στο Κλεάνθης Βικελίδης, είδε τους κιτρινόμαυρους και μίλησε για την πορεία του Άρη, ενώ έκανε λόγο για το πλάνο μιας ομάδας και για τις ακαδημίες, αλλά και τον Άγγελο Χαριστέα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το γεγονός ότι ο Άρης είναι απαιτητικό ”μαγαζί”:

”Για αυτό είναι ωραίο ”μαγαζί” γιατί είναι απαιτητικός. Και ο Άρης είναι απαιτητική ομάδα γιατί είναι και μεγάλη. Γεγονός ότι επέστρεψε φέτος στην Α’ εθνική και έχει αυτήν την πορεία. Βιώνει την αλλαγή σελίδας. Φαίνεται πως ο Άρης περνάει στα καλά χρόνια. Φέτος είναι μια καλή χρονιά συγκριτικά με τις άλλες ομάδες ο Άρης να κάνει αυτό το ”βήμα” παραπάνω.”

Για το 6-1 το 2000, στην Καλαμάτα, με αυτόν στην ομάδα, σε σχέση με το χθεσινό 5-0:

”Δεν θυμάμαι πολλά η αλήθεια είναι αλλά για χθες που ήμουν παρών στο γήπεδο. Έχω να πω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους τομείς. Και στον πολύ κόσμο για μέρα Δευτέρα, που είχε παλμό και δεν γκρίνιαζε. Κάτι που είναι σημαντικό. Το δεύτερο γκολ για παράδειγμα άργησε να μπει αλλά ο κόσμος δεν γκρίνιαξε και είναι κάτι θετικό.”

Για το γεγονός ότι το 50% των εισιτηρίων της αγωνιστικής ήταν στο Χαριλάου (εξαιρείται το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ που δεν μετρήθηκαν):

”Πρέπει να σταθούμε εκεί. Η δύναμη μιας ομάδας είναι μόνο ο κόσμος. Φάνηκε και στην β’ και στην γ’ εθνική.”

Για το τι του αρέσει στον Άρη:

”Μου αρέσει ο Άρης. Έχει βάλει στο παιχνίδι του το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τα περισσότερα γκολ ήταν από πίεση στη δική τους περιοχή. Η πίεση της ομάδας στη δική τους περιοχή ήταν κάτι απίστευτο. Έχανε δηλαδή η ομάδα την μπάλα και όλοι πίεζαν σε εκείνον το χώρο, δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω. Είναι πολύ σημαντικό, έχει βάλει στοιχεία του 2020! Δεν είναι το παλιό βαρετό ποδόσφαιρο. Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βαρετό. Ο Άρης όμως δεν είναι έτσι. Και είναι μια καινούργια ομάδα. Η χημεία των παικτών, επίσης, ήρθε γρήγορα. Οι μεταγραφές ήταν πολύ καλές. Ειδικά του Ιανουαρίου. Εγώ στα δικά μου χρόνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έβλεπα μεταγραφή Γενάρη και έλεγα ”πω άντε να δούμε τώρα”. Ας μη τα φορτώσουμε όλα στην τύχη. Υπάρχει ικανότητα.”

Για το αν έχει αγαπημένο παίκτη:

”Αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Άρης. Η ομάδα μου αρέσει. Και αυτό κάνει τη διαφορά. Οι μεγάλες μονάδες κάνουν τη διαφορά. Πάρα πολλές ομάδες δεν στηρίζονται σε έναν παίκτη και δεν πρέπει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να στηρίζεται σε ”αστέρια”.”

Για τον Παντελίδη:

”Ο Άρης έχει βάλει στο χόρτο σύγχρονο ποδόσφαιρο και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Θέλει πολλή δουλειά. Επιμονή και υπομονή. Πολλά μπράβο και στους τεχνικούς και στους παίκτες φυσικά.”

Για το γεγονός ότι ήταν στον Άρη στα 16 του:

”Με εμπιστεύτηκαν αρκετά άτομα στον Άρη. Τους έχω ευχαριστήσει πολλές φορές. Όταν σε εμπιστεύονται στα 16 σου σού δίνουν μια άλλη δυναμική.”

Για το τι χρειάζεται ο Άρης για να έχει διάρκεια και να μη κάνει λάθη παρελθόντος:

”Η γνώμη μου είναι πως χρειάζεται οργάνωση και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. Και στις ακαδημίες και στις διοικήσεις. Χρειάζεται επένδυση στην οργάνωση, με χώρο και χρόνο. Από κει και πέρα μια αποτυχημένη χρονιά δεν πρέπει να σε ”ταρακουνήσει”, γιατί έχει μακροχρόνιο πλάνο.”

Για το αν θα ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο εκτός ποδοσφαιριστή:

”Όχι. Δεν θέλησα να ασχοληθώ. Πιστεύω θα ήμουν ο χειρότερος προπονητής (γελάει)! Οργανωτικά σε διοίκηση θα μπορούσα να κάνω κάτι. Αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου.”

Για τον Άγγελο Χαριστέα και τις ακαδημίες:

”Επιβάλλεται” ο Άρης να επενδύσει σε παιδιά σαν τον Άγγελο. Γιατί α) ο Άγγελος αγάπησε και αγαπά την ομάδα και β) και πολύ σημαντικό, έχει πολλές εμπειρίες και γνώσεις. Τα κατάλληλα άτομα στην κατάλληλη θέση. Όπως και σε ομάδες της Ευρώπης, παίκτες χρόνια στην ομάδα, την επόμενη μέρα παραμένουν στην ομάδα. Ο ρόλος του Άγγελου είναι πολύ σημαντικός.

Για τον Σιώπη και τον Βαλεριάνο που κλήθηκαν στην εθνική:

”Πρέπει να επενδύσουμε στο νέο υλικό της ομάδας. Από κει θα έρθουν σημαντικοί παίκτες και μάλιστα.. δωρεάν.”

To Top