Λουτσέσκου: «Ο Σαββίδης μού είχε επιτεθεί μπροστά στους παίκτες»

Η συνεργασία του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον ΠΑΟΚ δεν είχε μόνο… ρόδινα επεισόδια. Ο Ρουμάνος τεχνικός μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του αποκάλυψε αρκετές στιγμές έντασης με τον Ιβάν Σαββίδη, με αποκορύφωμα ένα επεισόδιο μετά από αγώνα του Europa League.

«Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ με θεωρούσε μέλος της οικογένειάς του. Μου ασκούσε μεγάλη πίεση, κάποιες φορές ήταν επιθετικός μπροστά σε όλους. Κάποιες φορές ήταν άδικο. Όταν ανέλαβα τον ΠΑΟΚ, είχα πει πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι όνειρο, όχι υποχρέωση. Όταν το είπα αυτό, υπήρχαν αρχικά μεγάλες αντιδράσεις. Είχα μεγάλα προβλήματα με τους φιλάθλους, που δεν με αποδέχονταν γιατί προερχόμουν από την Ξάνθη, μια μικρή ομάδα. Η δεύτερη κατηγορία ήταν ότι πάντα έβαζα μεγάλη πίεση στην ομάδα, σαν να ήταν θέμα ζωής ή θανάτου και να ήμουν αντίπαλός τους. Το αφεντικό της ομάδας με κατηγόρησε σε μια συνάντησή μας. Δεν μου φάνηκε δίκαιο, αλλά δεν αντέδρασα. Δεν απάντησα, απλά σκέφτηκα από εκείνη τη στιγμή πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Μετά από εκείνη τη στιγμή, αυτή ήταν η μοναδική μου σκέψη. Με στήριξε σε εκείνες τις πρώτες στιγμές, όταν οι άλλοι με αμφισβητούσαν. Μετά από μια ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης μίλησε και είπε ‘ο Ραζβάν είναι ο προπονητής και ο ηγέτης μας. Όλοι είμαστε στις υπηρεσίες του. Όποιος κινηθεί πισώπλατα, θα εξαφανιστεί από την ομάδα’. Ήταν ένα φοβερό μήνυμα ισχύος. Σε μια άλλη στιγμή είχαμε κερδίσει με 3-0 στην έδρα μας, θέλαμε άλλη μια νίκη για τον τίτλο, αλλά μας έκανε παράπονα. Ήταν τρελός, ήθελε να μας κρατήσει σε πλήρη εγρήγορση», τόνισε και πρόσθεσε:

«Μετά από έναν αγώνα στο Europa League ήταν μια δύσκολη κατάσταση, γιατί μου επιτέθηκε μπροστά στους παίκτες. Μου είπε ότι κατέστρεφα κάποιους παίκτες που δεν έβαζα στην ενδεκάδα. Έδωσε και ονόματα. Ήταν μια απόλυτα δυσάρεστη κατάσταση. Η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν να φύγω. Την επόμενη ημέρα συγκέντρωσα τους παίκτες στους οποίους επιτέθηκε, τους έκανα το τραπέζι και τους εξήγησα ποιος ήταν ο στόχος μας, ποιος είναι το αφεντικό μας και τι θέλει να κάνουμε. Και ο ίδιος μια ημέρα μετά κάλεσε τον γενικό αρχηγό και το ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να διορθώσει την κατάσταση».

To Top