ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λυκογιάννης: “Για το… ονόρε η όγδοη θέση, βελτιωμένος ο Άρης με Αγγέλου”

Ο προπονητής του Κολοσσού Άρης Λυκογιάννης μίλησε με αφορμή τον αυριανό αγώνα των κιτρινόμαυρων στην Ρόδο που θα κρίνει την 8η θέση.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για τον αγώνα της Κυριακής ανέφερε:

Είναι ένα παιχνίδι που τελειώνει την regular season και για τις δύο ομάδες, είναι ένα παιχνίδι που δίνει ως έπαθλο την όγδοη θέση σε μια χρονιά που και οι δύο ομάδες είχαν κάποια κακή χρονική περίοδο

Ο Άρης ξεκίνησε άσχημα, έχει τώρα μια ανοδική πορεία, εμείς από την άλλη είχαμε έναν καλό πρώτο γύρο ενώ μετά είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα.

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:

Ο Άρης έχει ανεβάσει τον ρυθμό του στην άμυνα, μπορεί να κρατάει τον αντίπαλο χαμηλά, το παιχνίδι θα κριθεί επίσης στο rebounding αλλά το πιο σημαντικό είναι σε τι μέρα θα βρεθούν βασικά ατού των δυο ομάδων.

Για το ότι συναντιέται η τρίτη με την τέταρτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος:

Είναι δυο ομάδες οι οποίες από την αρχή τις χρονιάς είχανε δώσει έμφαση σε αυτό το στοιχείο, νομίζω όμως ότι η επίθεση θα κρίνει το συγκεκριμένο ματς.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου:

Ο Άρης στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχε πολλά προβλήματα, αρκετά από αυτά ήταν αγωνιστικά, υπήρξε μια αλλαγή, μια διαφορετική προσέγγιση, ένα διαφορετικό μήνυμα, και ως γνωστόν κάθε αλλαγή προπονητή αλλάζει το ψυχολογικό κομμάτι γιατί οι παίκτες έχουν να αποδείξουν περισσότερα πράγματα.

Από εκεί και πέρα ο Άρης παίζει με μεγαλύτερη δύναμη στην άμυνα, ενώ παίκτες οι οποίοι δεν είχαν καλή παρουσία στο προηγούμενο μισό του πρωταθλήματος τώρα βρίσκουν ένα μεγαλύτερο κίνητρο και έναν περισσότερο ρόλο.

Για την έλλειψη Ελλήνων παικτών:

Δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες, το έχουμε πει 5 εκατομμύρια φορές, αν βγάλουμε τις μεγάλες ομάδες ή θα πρέπει να πας σε πολύ νεαρά παιδιά παίρνοντας το ρίσκο ότι θα έχεις αγωνιστικό κόστος μέχρι να βρουν το κόστος του, και από την άλλη 1-2 Έλληνες που βρίσκονται σε κάθε ομάδα κάτω από την πέμπτη θέση.

Για τις επιλογές Αμερικάνων του Κολοσσού:

Είναι δύσκολο, αποδείχθηκε πόσο δύσκολο και κρίσιμο είναι για την κάθε ομάδα από την στιγμή που άλλαξε τόσο η δικιά μας εικόνα από τότε που έφυγε ο Γκρίφιν, δεν είναι κάτι εύκολο, ιδιαίτερα για τις ομάδες που δεν έχουν να διαχειριστούν πολλά χρήματα, θέλει μελέτη, πρέπει να ακούς τι γίνεται, και φυσικά χρειάζεται και τύχη.

Για το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στα play-offs:

Είναι το ονόρε, είναι η ηθική ικανοποίηση, μέχρι εκεί, ουσιαστικό κέρδος δεν θεωρώ ότι υπάρχει, από την στιγμή που δεν υπάρχουν ούτε οικονομικά κριτήρια που καθαρίζουν κάποια extra αμοιβή, ούτε υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες για τις ομάδες να συνεχίζουν.

Δηλαδή είτε ο Κολοσσός περάσει σε αυτήν την φάση, είτε ο Άρης περάσει θα είναι πολύ δύσκολο να περάσει από το εμπόδιο του Παναθηναικού.

To Top