ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Λυκογιάννης: «Παίκτης με υψηλό μπασκετικό IQ o Τι Τζέι Μπρέι»

Ο πρώην προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Άρης Λυκογιάννης και νυν του Χολαργού μίλησε για την απόφασή του να αναλάβει τον νεοφώτιστο Χολαργό, την συνεργασία του με τον Φάνη Ταρνατώρο, αλλά και το Τι Τζέι Μπρέι, τον οποίο εξετάζει ο Άρης.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για την απόφαση του να πάει στον Χολαργό είπε:

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το οικογενειακό. Μετά από τέσσερα χρόνια έπρεπε να γυρίσω στην Αθήνα έτσι ώστε να είμαι κοντά στην οικογένεια μου και από εκεί και πέρα με ικανοποίησαν τα πράγματα που είχα στο μυαλό μου και οι συζητήσεις που είχα με τους ανθρώπους της ομάδας και σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο στόχου.

Στον Χολαργό υπάρχει αρκετή όρεξη,  αισιοδοξία και το ενδιαφέρον του πρωτάρη θα το έλεγα εγώ. Ευελπιστώ όλα να πάνε καλά. Υπάρχει μεγάλη θέληση από τους ανθρώπους εκεί να γίνουν πράγματα στην σωστή κατεύθυνση.

Για τον κ. Τορνατώρο είπε:

Ο Φάνης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μένει εκεί πολλά χρόνια. Είναι και αυτός στο team της ομάδας που θα βοηθήσει και αυτός προς την ίδια κατεύθυνση. Κουβέντες κάνουμε σε καθημερινή βάση για διάφορα θέματα. Όσον αφορά τον Άρη καλύτερα να πει εκείνος πως τα βλέπει αλλά σημασία δεν έχει να πούμε εμείς που είμαστε απ’έξω γιατί οι τρίτοι πάντα ακούν την φιλολογία που υπάρχει. Το τι πραγματικά συμβαίνει το ξέρουν οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα και παίρνουν τις αποφάσεις.

Για τον Τι Τζέι Μπρέι είπε:

Είναι μία αρκετά ασφαλής επιλογή βάση των δεδομένων που υπάρχουν αυτή την στιγμή λόγω του περιορισμού των μεταγραφών. Είναι πολύ αξιόλογος σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας και είναι ένας παίκτης που έχει υψηλό μπασκετικό iQ. Καταλαβαίνει το παιχνίδι, έκανε μία αρκετά καλή σεζόν πέρυσι και νομίζω ότι έχοντας την εμπειρία του πρωταθλήματος αν τελικά όντως ο Άρης τον αποκτήσει θα τον βοηθήσει πάρα πολύ στους στόχους που έχει.

Για το αν μπορεί να δείξε κάτι παραπάνω έχει να κάνει με το γενικότερο στήσιμο της ομάδας, ποιοι παίκτες είναι δίπλα σου και όλα αυτά. Νομίζω είναι ένας παίκτης που έχει μεγάλο ρεπερτόριο όσον αφορά το παιχνίδι. Δεν είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι καταπληκτικός σε ένα κομμάτι αλλά είναι αρκετά καλός σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Είναι παίκτης ομάδας και θα βοηθήσει στο σκοράρισμα και σαν προσωπικότητα μέσα στην ομάδα. Έχω πάρα πολύ καλή άποψη γι’αυτόν.

Για τους Έλληνες παίκτες είπε:

Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες στην αγορά αυτό είναι δεδομένο οπότε κινείσαι με ότι μπορείς να πάρεις. Οι επιλογές των ξένων έχουν να κάνουν με την δική σου παρουσία πιο μπροστά. Ο Άρης είχε να κάνει με μία συγκεκριμένη δυσκολία δεν έχει να διαλέξει από 100 καλάθια μπροστά του, έχει να διαλέξει από 20. Αυτό περιορίζει τις επιλογές και δίνει την δυνατότητα σε αυτούς που παρουσιάζουν αυτές τις επιλογές καθώς σε αξιολογούν με μεγαλύτερο κόστος και ποια είναι η πραγματική τους αξία. Είναι μια κατάσταση που ο Άρης θα την βιώσει τώρα και αναγκαστικά θα την πληρώσει. Είναι δεδομένο ότι ο Άρης θα πληρώσει παραπάνω την αξία των παικτών τώρα.

Για την επιλογή των παικτών είπε:

Όπως είπα είναι από πόσα καλάθια έχει να διαλέξει ο Άρης. Κοιτάει συγκεκριμένους παίκτες, δεν μπορεί να κοιτάξει άλλους αυτή την στιγμή. Αυτό έχει θετικά σίγουρα γιατί είναι παιδιά που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα και μπορείς να πάρεις καλύτερες πληροφορίες σχετικά με το ποιόν των παικτών. Το αρνητικό είναι ότι μπορείς να πληρώσεις παραπάνω από την πραγματική αξία.

Για το τι να περιμένει ο κόσμος από τον Χολαργό είπε:

Η λογική αυτών που γνωρίζουν την χρονιά την οποία ανέρχεται μπροστά μας όλοι θα πρέπει να είναι πολύ φειδωλοί και προσεκτικοί σε αυτά που λένε και σε αυτά που βάζουν σαν στόχο. Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες 5 ομάδες της περσινής κατάταξης που λόγω οικονομικής δυνατότητας και ποιότητας έχουν ξεχωρίσει, η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες ξεκινάνε από την γραμμή εκκίνησης με τον ίδιο στόχο και στην πορεία θα βάλουν μετέπειτα κομμάτια.

To Top