ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λυκούρης: “Εισπράττω το 100% από Διούδη και Αναγνωστόπουλο…”

Ο Αντώνης Λυκούρης είναι υπεύθυνος για την προπόνηση των τερματοφυλάκων του Άρη. Ο ίδιος μίλησε στο PRESSARIS για τη φετινή σεζόν, τους Διούδη και Αναγνωστόπουλο, αλλά και τους στόχους του.

Τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ έφτασαν, οι ομάδες βρίσκονται ένα βήμα πριν από τους ομίλους της κορυφαίας διασσυλλογικής διοργάνωσης. Μπες τωρα στο foxbet.gr και δες τις πιο έγκυρες αναλύσεις, με τα πιο δυνατά προγνωστικά στο δρόμο προς το ταμείο

Πως είναι να δουλεύεις με δύο τερματοφύλακες που είναι κοντά στην ηλικία σου;

Δεν με επηρεάζει καθόλου στην δουλειά μου. Ξέρω πως πρέπει να κινούμε και πώς να συμπεριφέρομαι. Δεν είναι εύκολο να γίνεις προπονητής, δεν παίρνω μια μπάλα και την κλωτσάω , πρέπει να ξέρω πώς θα φερθώ στα παιδιά και ειδικά σε αυτή την θέση, γιατί ήμαστε συνέχεια μαζί και ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα. Σκοπός μου είναι να μπορέσω να τους κάνω ένα. Η πειθαρχία παίζει τον σημαντικότερο λόγο.

Είναι στοίχημα για σένα η φετινή χρονιά;

Πέρα από το ταλέντο έχουν την πειθαρχία που θέλω. Οσο ταλέντο και να έχεις, αν δεν είσαι σωστός χαρακτήρας δεν μπορείς να κάνεις το βήμα παραπάνω. Εγώ τους ζητάω όταν βγαίνουν στο γήπεδο, για προπόνηση, να δίνουν το 100% για να μπορέσουμε να δουλέψουμε σωστά. Και αυτό εισπράττω μέχρι τώρα και από τους δύο.

Περιμένουμε ακόμα έναν-δύο;

Για μένα το καλό της ομάδας θα ήταν να έχουμε ακόμα δύο τερματοφύλακες και ακόμα καλύτερο να ενταχθούν –ανά διαστήματα- τερματοφύλακες από τα Τμήματα Υποδομής, αφενός για να συλλέξουν εμπειρίες και να έχουν προοπτική για τα επόμενα χρόνια και αφετέρου για να είναι πιο έτοιμοι για το δικό τους πρωτάθλημα.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την εκπαίδευση των τερματοφυλάκων;

Δούλεψα με έναν άνθρωπο (σ.σ.: Σλόμποντα Σούιτσα) που μου έμαθε πάρα πολλά, στον Ατρόμητο που ήμουνα όλοι οι προπονητές δείξανε πολύ μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπό του και στην δουλειά του. Παρακολουθούσα συνεχώς την δουλειά του επί έξι χρόνια και διαπίστωσα ότι είναι μια δουλειά εξελίξιμη. Πολλοί τερματοφύλακες από το μηδέν κάνανε μεγάλη καριέρα. Αυτό εμένα μου άρεσε και ήθελα να το ακολουθήσω. Κάθισα δίπλα του, έμαθα και εκτός από προπονητή μετά τον είχα σαν συνεργάτη, πριν από δύο χρόνια στον Ατρόμητο. Εκτός από προπονητής για μένα ο «Σλόμπο» είναι δάσκαλος. Μου έμαθε τα πάντα και αυτός ήταν μου με ώθησε να ασχοληθώ με την εκπαίδευση των τερματοφυλάκων.

Σε τι επίπεδο βρίσκονται ο Διούδης και ο Αναγνωστόπουλος;

Είναι δύσκολο ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα. Πρώτα βάζουμε θεμέλια και ύστερα από πάνω χτίζουμε. Τα δείγματα που έχω πάρει σε αυτό το μικρό διάστημα που κάνουμε προπόνηση είναι ότι επανέρχονται γρήγορα και είμαι ευχαριστημένος και από τα δύο παιδιά.

Πέρυσι δούλεψες και με τον Χρυσόστομο τον Ιακωβιδη, θα μπορούσε να παραμείνει;

Είναι δουλευταράς, πειθαρχημένο παιδί που θα μπορούσε να προσφέρει σίγουρα. Είδα μεγάλη εξέλιξη και ακόμα μπορεί να πάρει κι άλλο.

Η συνεργασία σου με τον Νίκο Αναστόπουλο πως είναι; Και ποιος είναι αυτός που παίρνει την τελική απόφαση για τους τερματοφύλακες;

Προς το παρόν η τελική απόφαση την παίρνει ο κόουτς και η διοίκηση. Εμένα θα μου πουν να ψάξω κάποια πράγματα, να πω την γνώμη μου. Στους αγώνες επίσης είναι καθαρά του προπονητή η απόφαση. Εγώ δεν θα πω από μονος μου την γνώμη μου, μόνο αν με ρωτήσουν θα απαντήσουν.

To Top