Λυπάται για τη Γάζα, αλλά είναι υπέρ των επιθέσεων του Ισραήλ ο Μπλατ

Θέση στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με τις εχθροπραξίες στη Γάζα και τις επιθέσεις των Ισραηλινών που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους πήρε ο Ντέιβιντ Μπλάτ, δικαιολογώντας μάλιστα τις κινήσεις του Ισραήλ.

Ο ίδιος είναι γεννημένος στις ΗΠΑ ωστόσο ζει στο Ισραήλ από 22 χρονών έχοντας πλέον πάρει και την υπηκοότητα. Μιλώντας λοιπόν στο «globes.co.il» δικαιολόγησε τις επιθέσεις.

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται πλέον ως κόουτς των φιλόδοξων Κλίβελαντ Καβαλίερς -του ΛεΜπρον Τζέιμς- ο Μπλατ ρωτήθηκε για το αν στηρίζει τις κινήσεις του Ισραήλ. Για να απαντήσει: «Απολύτως. Κατά τη γνώμη μου, αυτός ο πόλεμος είναι ο πλέον δικαιολογημένος πόλεμος του Ισραήλ που μπορώ να θυμηθώ τα τελευταία χρόνια. Λυπάμαι πολύ για το ό,τι συμβαίνει στη Γάζα, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να γίνουν ενέργειες εκεί, έτσι ώστε το Ισραήλ να έχει για πάντα ηρεμία στην περιοχή και μπορούμε να ζήσουμε με ειρήνη».

 Ο Μπλατ είναι ενημερωμένος για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και φυσικά τους αριθμούς των νεκρών και των τραυματιών. «Δεν νιώθω άνετα, που δεν είμαι στο Ισραήλ, αυτή την περίοδο. Πάντα ήμουν εκεί, τις πιο δύσκολες στιγμές», αναφέρει.

Ενώ μεταξύ άλλων προσθέτει πως: «Είμαι στο Κλίβελαντ αλλά σκέφτομαι διαρκώς το τι συμβαίνει εκεί. Οι δύο μου κόρες τυχαίνει να είναι στο στρατό, ο γιος μου στο Ευρωμπάσκετ των νέων ενώ η μικρότερη κόρη λίγο έξω από τη χώρα. Θα επιστρέψουμε όμως όλοι στο Ισραήλ. Είχα εισιτήριο αλλά άλλαξα εταιρία όταν η Delta Airlines ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Ισραήλ.

Ο Μπλάτ, μέχρι και πριν από λίγους μήνες ήταν στον πάγκο της Μακάμπι με την οποία έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας την Ευρωλίγκα. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει και το Ευρωμπάσκετ βρισκόμενος στον πάγκο της Ρωσίας.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top