ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λυπηρίδης “Ήρθα στο γήπεδο για να… βαφτίσω τον γιο μου”

O Βασίλης Λυπηρίδης μίλησε για το παιχνίδι του Άρη με την ΤΣΣΚΑ, το κατά πόσο μπορούμε φέτος να είμαστε αισιόδοξο αλλά και τον γιο του που ”βαφτίστηκε’ Αρειανός.

Οι ομιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασαν, οι ομάδες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση της  κορυφαίας διασσυλλογικής διοργάνωσης. Μπες τωρα στο foxbet.gr και δες τις πιο έγκυρες αναλύσεις, με τα πιο δυνατά προγνωστικά στο δρόμο προς το ταμείο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio

Κατά πόσο έχει σημασία για αυτόν το ότι πολλά χρόνια αφού σταμάτησε το μπάσκετ ο κόσμος συνεχίζει να ασχολείται μαζί του.

Αντιλαμβάνεσαι το τι έγινε τότε καλύτερα από όταν το βίωνες. Ακόμα συναντάς ανθρώπους που μεγάλωσαν με εκείνες τις στιγμές, και είναι πολύ ωραίο να εισπράτεις την αγάπη αυτήν ακόμα και τώρα.

Για το ποια στοιχεία ξεχώρισε, θετικά και αρνητικά

Σαν φίλαθλος θα μιλήσω, μιας και το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ από όταν έπαιζα. Αλλά μπορώ να πω ότι μου άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας. Έγινε πολύ πιο γρήγορη πλέον, παίζει ένα διαφορετικό μπάσκετ. Αλλά όπως είπε και ο προπονητής υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να δέσει η ομάδα να αποκτήσει τους αυτοματισμούς που πρέπει και να μην γίνονται επιπόλαια λάθη. Πάντως μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος

Για το εάν εκτός από ικανοποιημένος είναι και αισιόδοξος

Πιστεύω ότι η ομάδα έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω με τις μεταγραφές. Το θέμα είναι η χημεία να είναι σωστή. Θέλει πολύ δουλειά και πολλούς αγώνες για να δέσουν οι παίκτες μεταξύ του και να αντιλαμβάνεται ο ένας τι θέλει ο άλλος. Πράγμα που είδαμε στην ΤΣΣΚΑ που είδαμε σε κάποιες επιθέσεις, να βγαίνουν 4-5 αυτοματισμοί και με κλειστά μάτια και να πετυχαίνουν καλάθι. Βέβαια είναι πολύ πιο δουλεμένη ομάδα από αυτήν του Άρη.

Σχετικά με το πολύ δυνατό ρόστερ της ΤΣΣΚΑ

Δεν είναι μόνο η αξία των παικτών. Είναι πολύ σημαντικό και το δέσιμο της ομάδας. Όλοι έχουμε δει ομάδες με πολύ δυνατό ρόστερ που δεν πέτυχαν το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Για το εάν αυτό που επιχειρεί ο Νίκος Λάσκαρης είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο Άρης μετά τα πέτρινα χρόνια

Όλα ξεκίνησαν με τον κ.Αρβανίτη που βελτίωσε την εικόνα του συλλόγου και έφερε ξανά στα γήπεδα φιλάθλους που είχαν απογοητευτεί από την πορεία και την διαχείριση της ομάδας. Βλέπω τώρα ότι υπάρχει ένα οικογενειακό λίμα. Αυτό το διαπίστωσα και από επισκέψεις μου και από την παρουσία μου σε παιχνίδια της ομάδας. Γενικότερα υπάρχει ένα κλίμα σύμπνοιας και κοινού στόχου και αυτό είναι καλό.

Για το εάν θεωρεί ”υποχρέωση του” να είναι δίπλα στην ομάδα με την οποία δοξάστηκε

Καταρχήν το μουσείο είναι σαν να είναι το δεύτερο σπίτι μου. Δεν μου ήταν δύσκολο να το επισκεφτώ και να καθίσω σε αυτόν τον χώρο. Όλα ήταν γνώριμα. Τώρα στο παιχνίδι προχθές δεν ήρθα για εμένα ήρθα πιο πολύ για να βαφτίσω τον γιο μου γιατί ήταν η πρώτη του εμφάνιση σε παιχνίδι του Άρη. Έχουμε ξαναπάει το παλέ κατά την διάρκεια προπονήσεων αλλά πρώτη φορά ήρθε σε παιχνίδι.

Για το εάν του άρεσε

Το απόλαυσε, μου είπε ότι μου άρεσε πάρα πολύ και μου είπε να ξαναπάμε,

Για το πόσο χρονών είναι

Είναι 5,5 χρονών. Πλέον αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι μέσα σε αυτό το γήπεδο αγωνίστηκε ο μπαμπάς του, δεν είναι άγνωστη εικόνα.

Για το εάν του έχει δείξει τι έχει πετύχει όσο έπαιζε μπάσκετ

Του έχω δείξει κάποια πράγματα, δεν θέλω να λειτουργώ σαν πατέρας που δείχνει τα κατορθώματα του. Θέλω να κάνει την δικιά του πορεία

Για το αν θέλει να τον ”σπρώξει” στο μπάσκετ

Στον αθλητισμό γενικότερα, για εμένα ο αθλητισμός είναι το καλύτερο σχολείο που μπορεί να υπάρξει για τα παιδιά. Σε επίπεδο διαπαιδαγώγησης, χαρακτήρα, συνεργασιών, τρόπων να λειτουργούν στην κοινωνία όταν γίνουν ενήλικες.

Σχετικά με το αύριο αυτή της ομάδας

Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχουν στοιχεία που έλλειπαν από τον Άρη για αρκετά χρόνια. Η σταθερή διοίκηση, ο ίδιος προπονητής και είναι πολύ σημαντικό το ότι βλέπεις ένα φιλικό που είχε τηλεοπτική κάλυψη αλλά και πάλι το γήπεδο ήταν γεμάτο.

Για την πληρότητα του γηπέδου που αρχίζει να θυμίζει την χρυσή δεκαετία

Τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Και εγώ δεν περίμενα να είναι γεμάτο το γήπεδο και να έχει αυτόν τον παλμό

Για το αν έχουν συναντηθεί με τον Νίκο Λάσκαρη και τι θα του έλεγε την επόμενη φορά που θα συναντηθούν 

Έχουμε συναντηθεί, κάποιες φορές στο γήπεδο, κάποιες φορές στο γραφεία. Θα του έλεγα να συνεχίσει να επενδύει σε αυτήν την ομάδα γιατί έκανε τον κόσμο να αγαπήσει το μπάσκετ, δεν είναι απλός ο Άρης. Είναι ταυτόσημη με την έννοια του μπάκετ. Μην ξεχνάμε ότι τα χρόνια που ο Άρης μεσουρανούσε η Εθνική Ελλάδος αποτελούνταν από την πεντάδα του Άρη. Και είναι σημαντικό να συνεχίσει να αγκαλιάσει την ομάδα με τον τρόπο που το κάνει τώρα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι απλά να επενδύει κάποια χρήματα. Είναι το ότι ενδιαφέρεται και για πράγματα γύρω από την ομάδα. Για τις οικογένειες των παικτών για τους ναθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα, η εικόνα των αποδυτηρίων το μουσείο, όλα αυτά χτίζουν το προφίλ μιας ομάδας.

Για το εάν ο Άρη γίνεται πιο ”Ευρωπαική ομάδα”

Πιστεύω ότι γίνονται σοβαρά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση

Σχετικά με τα όσα έχει πει ο Νίκος Λάσκαρης για ένα νέο γήπεδο

Εγώ αγαπώ πολύ το παλέ, πέρασα εκεί τα χρόνια της εφηβικής μου ηλικίας και έπειτα, ο κόσμος του Άρη αισθάνεται ”κάπως” σε αυτόν τον χώρο.

To Top