Λυπηρίδης: “Με τον κόσμο δίπλα του ο Άρης μπορεί να φτάσει στον τελικό”!

Σε ραδιοφωνική εκπομπή φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Βασίλης Λυπηρίδης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σην κλήρωση του κυπέλλου με τον Πανιώνιο και στον κόσμο των κιτρινόμαυρων!

Αναλυτικά τα λόγια του στα “Α.Ν. 98.7”

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην νίκη επί της Κηφισιάς: «Τα παιδιά είχαν φοβερή διάθεση και μαχητικότητα. Η νίκη ήρθε, περίμενα να έρθει πιο εύκολα, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι οι άλλες ομάδες ενισχύονται με Αμερικανούς, ενώ εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι, είπε: «Κρίθηκε στη θέληση των παικτών. Όσες φορές μας έφτασε στο σκορ η Κηφισιά, οι παίκτες δεν παρασύρθηκαν. Το πάθος ήταν καθοριστικός παράγοντας».

Για την παρουσία του κόσμου σε αυτό το παιχνίδι, ανέφερε: «Τα παιδιά θέλουν τη στήριξη του κόσμου. Είναι νεαρά παιδιά και η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο. Η παρουσία του κόσμου ήταν ικανοποιητική, με δεδομένο ότι η μέρα ήταν περίεργη. Τα παιδιά είχαν αγωνία να δουν αν ο κόσμος θα τους στηρίξει και μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ».

Για τον λόγο που η ομάδα δε μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, τόνισε: «Δεν είμαι προπονητής. Πιστεύω ότι έγιναν κάποια λάθη όταν η ομάδα ξέφευγε. Αν η διαφορά πηγαίνει στους 12-14 πόντους, δε θα μπορούσε να αντιδράσει η Κηφισιά. Είναι θέμα ωριμότητας».

Για το αν θεωρεί κάποιον από τους υπάρχοντες παίκτες ως ηγέτη, σημείωσε: «Ο Πελεκάνος είναι ένας τέτοιος. Ο προπονητής κάνει εξαιρετική δουλειά, είμαι εντυπωσιασμένος. Είναι πολύ σημαντικό ότι σε κάθε παιχνίδι αναδεικνύονται και κάποια άτομα. Αυτή η σύμπνοια τους βοηθάει σε αυτό. Πελεκάνος και Ασημακόπουλος έχουν την εμπειρία να «κρατήσουν» την ομάδα».

Για το αν η ομάδα θα στηριχθεί φέτος κυρίως στην άμυνα, υπογράμμισε: «Η ομάδα είναι νέα. Στηρίζονται στην άμυνα, στην επίθεση ακόμα δεν τους βγαίνουν όλα. Μου κάνει εντύπωση ότι όλοι δίνουν το 100%. Ανεξάρτητα από την απόδοσή τους».

Για το ότι σε κάθε αγώνα ξεχωρίζει κάποιος διαφορετικός παίκτης, επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό να δομήσεις την ομάδα με βάση την ομαδικότητα. Ο κόσμος τους χειροκρότησε, ακόμη και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθεια».

Για το αν μπορεί ο Άρης να κάνει μια πορεία καλύτερη από την περσινή, είπε: «Μπορεί ο Άρης να πάει πιο ψηλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο προπονητής δουλεύει και θέλει η ομάδα να έχει μέλλον, και όχι ένα προσωρινό αποτέλεσμα».

Για την κλήρωση των ημιτελικών του κυπέλλου που έφερε τον Άρη αντιμέτωπο με τον Πανιώνιο στο «Παλέ», ανέφερε: «Ήταν αυτό που θέλαμε όλοι. Το παιχνίδι δε θα είναι καθόλου εύκολο. Αν έρθει ο κόσμος, μπορεί η ομάδα να καταφέρει να περάσει και να πάει στον τελικό. Ο Πανιώνιος δεν είναι όπως πέρυσι, αλλά θα είναι ένας ημιτελικός και θα τα δώσουν όλα. Οι παίκτες του Άρη θέλουν τη στήριξη του κόσμου».

Για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο εκτός έδρας, τόνισε: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και η έδρα είναι δύσκολη, και η αντίπαλη ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και βλέπουμε. Δεν περίμενα ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει εύκολα εκεί. Με την προετοιμασία του προπονητή, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μου έκανε εντύπωση το πώς προετοιμάζει ο Αγγέλου τα παιδιά πριν τους αγώνες. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και βαθμολογικά».

To Top