Λυπηρίδης: “Ο Άρης μεταμορφώθηκε, ο κόσμος έκανε το χρέος του”

Ο Βασίλης Λυπηρίδης, παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για το χθες, αλλά και το σήμερα των κιτρινόμαυρων.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στοYellow Radio 92.8:

Για την γαλούχηση των μικρών παιδιών και ιδιαίτερα του γιού του

Ο γιός μου πάντα ήταν σε ηλικία να αντιληφθεί τι συνέβη. Ακούει γενικά κι από το περίγυρο του και δείχνει ένα ενδιαφέρον για το μπάσκετ γενικότερα. Τώρα είμαστε στην φάση «ο Άρης είναι τα πάντα».  Αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας του έπαιζε στον Άρη αλλά εγώ προσπαθώ να μην τον επηρεάζω. Τον πηγαίνω στο γήπεδο να δει τι γίνεται, να δει τους αθλητές. Εμένα η επιθυμία μου είναι να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Προς το παρόν σε κολυμβητήριο είμαστε, αλλά αργότερα αν εκδηλώσει την επιθυμία του για το μπάσκετ θα βρούμε ακαδημία.

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου στο αγώνα με τον Πανιώνιο και την τελετή 

Είναι προς τιμήν της ΚΑΕ που έκανε αυτήν την εκδήλωση γιατί  ο καθένας βάζει το λιθαράκι του και αυτά που κάναμε εμείς μετά δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαν προηγηθεί αυτά που κάνανε τα παιδιά πριν από εμάς. Χάρηκα πάρα πολύ με αυτό που είδα και συγκινήθηκα. Ήταν πολύ ωραία η εκδήλωση πραγματικά.

Για την σημασία της αναγνώρισης ενός παλαίμαχου από τον κόσμο

Είναι μια δικαίωση για το στάδιο που έχει κάνει. Για εμάς, την δική μου δεκαετία έχει ειπωθεί τόσο έντονα στο υποσυνείδητο του κόσμου που είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα. Δηλαδή εισπράττω ακόμα αγάπη από τον κόσμο σαν να παίζω ακόμα.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να αναγνωρίζουμε εκείνους τους ανθρώπους που δεν είχαν την τεχνογνωσία και να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που κάνανε. Εισπράττω  αγάπη και θαυμασμό και από παιδιά 18-20 χρονών και εκράζω την απορία μου καθώς δεν είχαν γεννηθεί τότε αλλά προφανώς είναι τόσο έντονα εκείνα και οι γονείς τους ή αλλοι φίλοι τους που ασχολούνται με τον αθλητρισμό τους τα έχουν μεταφέρει. Μην ξεχνάμε ότι και η τεχνολογία έχει συνδράμει πάρα πολύ σε αυτό μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν.

Για τον Άρη σήμερα

Εμένα μου άρεσε ο Άρης. Μου άρεσε η διάθεση που έδειξε. Πιστεύω στα τελευταία παιχνίδια ότι η ομάδα μεταμορφώθηκε. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αλλαγή προπονητή παίζει πάντα ρόλο. Είδα πράγματα που στα πρώτα παιχνίδια που είχα πάει δεν τα είχε, μια αγωνιστικότητα που δεν υπήρχε. Εγώ σαν παλιός αθλητής προσέχω άλλα πράγματα, πέρα από το ποιος βάζει το καλάθι ή αν κάνει κάτι εντυπωσιακό. Εμένα με ενδιαφέρει να δω περισσότερο την διάθεση του, να κάνει βουτιά να σώσει μπάλες, να με κάνει να καταλάβω ότι πραγματικά θέλει να κερδίσει, πράγματα που στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο τα είδα και μου άρεσε.

Για τον αν αδίκησε το εαυτό του ο μπασκετικός Άρης

Σίγουρα έχουν γίνει λάθη στην επιλογή των παικτών, έτσι πιστεύω, αλλά τα αποτελέσματα σίγουρα δεν ήταν κι αυτά που ανταποκρινόταν στο δυναμικό της ομάδας. Πολλές φορές δεν είναι το να έχεις κάποιους παίκτες καλούς ή ένα προπονητή καλό, είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο σε μια ομάδα κι αυτό έχει να κάνει πολύ με το κλίμα που επικρατεί και τις σχέσεις πυο επικρατούν όλα είναι συνδυασμός πραγμάτων που δεν φαίνονται απέξω μπορεί κάνεις να τα καταλάβει μέσα στα αποδυτήρια.

Για το πάθος που έβγαλε ο προπονητής στους παίκτες

Δύο διαφορετικές συνθήκες εμείς είμασταν ταγμένοι σε έναν σύλλογο, σε μια ομάδα, είμασταν πολλά χρόνια μαζί χρόνια μαζί, η ομάδα δενόταν πολλά χρόνια μαζί. Τώρα μιλάμε για παίκτες οι οποίοι έρχονται και μπορεί σε ένα χρόνο ή και λιγότερο  να φύγουν. Είναι δύσκολο ένας προπονητής να μπορέσει να δεθεί και να πάρει το καλύτερο από έναν παίκτη. Φυσικά αυτό δείχνει και την ικανότητα του. Πρέπει ο παίκτης να τον εμπιστευτεί και να αντιληφθεί ότι και ο ίδιος θα κερδίσει από αυτήν την συνεργασία. Προφανώς κάτι τέτοιο άρχισε να φαίνεται στα τελευταία παιχνίδια.

Για τις αλλαγές που χρειάζονται

Σίγουρα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Ο σύλλογος ο σχεδιασμός που θ ακάνει σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο και ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει. Το σημαντικό είναι ότι συνέβησαν άσχημες εξελίξεις γιατί έτσι όπως πήγαινε η ομάδα είχε στριμωχτεί πάρα πολύ βαθμολογικά

Για το αν ονειρεύεται μια καλύτερη μέρα για τον μπασκετικό Άρη

Ο Άρης έχει τέτοιο παρελθόν και αυτό είναι που τον κρατάει ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Όπως σε κάθε πτώση μιας Αυτοκρατορίας σίγουρα οι συγκρίσεις με το παρελθόν είναι άσχημες γι’ αυτό και δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι. Το σημερινό μπάσκετ έχει πάρα πολλά διαφορετικά δεδομένα κυρίως σε οικονομικό επίπεδο και σε αγωνιστικό βέβαια. Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η συνεχής παρουσία του κόσμου. Η ομάδα που έχει κόσμο και τέτοια παρουσία στο γήπεδο ακόμα και τώρα στα δύσκολα είναι πάρα πολύ σημαντικό για να συνεχίσει να υπάρχει και να αγωνίζεται μέχρι να ξανά ανέβει στην κορυφή.

Για τον κόσμο

Ο κόσμος το έχει κάνει το χρέος του. Σίγουρα έχει βοηθήσει πάρα πολύ ώστε να κρατηθεί η ομάδα τόσα χρόνια.

To Top