Λυών: Κοντά στη μεταβίβασή της αντί 600 εκατ. ευρώ στον γιο του τέως ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ

Μετά από 35 χρόνια ιδιοκτησίας Ζαν Μισέλ Ολάς, η Λυών βρίσκεται πολύ κοντά στη μεταβίβασή της στον Αμερικανό Φόστερ Ζιλέτ, γιο του τέως συνιδιοκτήτη της Λίβερπουλ, για το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ!

Σε αλλαγή σελίδας είναι έτοιμη να προχωρήσει η Λυών. Μετά από 35 συναπτά έτη στον ιδιοκτησιακό θώκο των Λιονέ, ο Ζαν Μισέλ Ολάς ετοιμάζεται να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ο νέος μεγαλομέτοχος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Φόστερ Ζιλέτ.

Πρόκειται για τον γιο του τέως συνιδιοκτήτη της Λίβερπουλ, Τζορτζ Ζιλέτ, ο οποίος βρισκόταν στην κεφαλή των Reds μαζί με τον Τομ Χικς την τριετία 2007-2010 και σύμφωνα με την «Equipe», οδηγεί την κούρσα ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους αγοραστές από τις ΗΠΑ, έχοντας καταθέσει πρόταση 600 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Ολάς φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ζιλέτ και η επισημοποίηση του deal αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Μέρος της συμφωνίας είναι ο 72χρονος ιστορικός παράγοντας να παραμείνει στη θέση του προέδρου για άλλες τρεις σεζόν ώστε να καθοδηγήσει την ομάδα σε αυτό το μεταβατικό στάδιο και να διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες της μεταβίβασης.

Η εξαγορά της Λυών φαινόταν στον ορίζοντα το τελευταίο διάστημα, καθώς ο Ολάς έψαχνε νέους «συμπαίκτες» μετά την αποχώρηση των Pathé και IDG Capital, που κατείχαν το 20% των μετοχών.

To Top