ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λόγια καρδιάς και βαρύνουσας σημασίας για τα γενέθλια του Άρη από τον Μαργαρίτη Σχοινά!

Λόγια καρδιάς και βαρύνουσας σημασίας για τα γενέθλια του Άρη εξέφρασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κάνοντας και μια ιστορική αναδρομή στο κιτρινόμαυρο παρελθόν!

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής στο αφιέρωμα του ΑΣ Άρης:

«Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε κάτω από την κερκίδα του Βικελίδης, ο Άρης είναι μια ιστορία καρδιάς, γεμάτη χαμόγελα, συγκινήσεις και συναισθήματα. Κάθε Αρειανός μια διαφορετική διαδρομή, μια διαφορετική ιστορία αλλά μια ίδια έμπνευση. Αυτός είναι ό Άρης, η βιωματική σχέση του κόσμου του που περνά από γενιά σε γενιά.

Απ’ την Καμάρα, στην Αγία Τριάδα, όπου στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης γεννιόταν η ιδέα ενός συλλόγου «έμβλημα» για την πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης. Από το Χαριλάου στην Περούτζια, μετά στην Μαδρίτη και από τα Παλέ του Γκάλη στη Γάνδη, τότε που ο πρωτοπόρος για δεκαετίες στα περισσότερα αθλήματα, Άρης,  ήταν γνωστός ως ο Αυτοκράτορας που ανέστησε το ελληνικό μπάσκετ και καθήλωσε όλη την Ευρώπη.

Τα γενέθλια της ομάδας μας έχουν και μια ιδιαίτερη σημειολογία. Η 25η Μαρτίου δεν είναι μόνο η μέρα του Ευαγγελισμού και το ορόσημο της εθνικής παλιγγενεσίας, είναι και η μέρα που γεννήθηκε η ενωμένη Ευρώπη. Η μέρα που το 1957 υπογράφτηκε στη Ρώμη η συνθήκη ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Εκείνη την ημέρα, 25η Μαρτίου του 1914, εκεί κάπου στου Βότση έμπαινε και η σφραγίδα για την ίδρυση του συλλόγου μας με ένα όνομα που αναδείκνυε τις αξίες της κοινωνίας μας, εμψύχωνε το εθνικό φρόνημα αλλά και έβαζε στο προσκήνιο τα κιτρινόμαυρα που θύμιζαν την βυζαντινή παράδοση της πόλης.

Στα φετινά γενέθλια που συμπίπτουν και με τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας  και τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη, γιορτάζουμε και πάλι την ομάδα μας με την σπουδαία συνδρομή και αρωγή του φίλου προέδρου και όλων των ανθρώπων του Α.Σ. που συμβολίζουν και την αναγέννηση μιας νέας σπουδαίας εποχής για την ομάδα μας.

Χρόνια πολλά στον Άρη μας, στους ανθρώπους του, στους αθλητές του και τους φίλους του. Συνεχίζουμε!»

To Top