ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λόγια τέλος, μόνο πράξεις και νέα αρχή στο Βερολίνο! (PRESSARIS – LIVE, 20:00)

Λόγια πολλά δεν χρειάζονται. Πράξεις. Μόνο πράξεις μέσα στο γήπεδο. Ο Άρης με τις τρεις σερί ήττες και κυρίως με τις τρεις πολύ άσχημες εμφανίσεις, θέλει σήμερα (20:00) στο Βερολίνο να δώσει τέλος στην… κατρακύλα, να βρει τον εαυτό του καταρχήν και πάλι στο παρκέ και να διεκδικήσει ένα “διπλό” που θα τον κάνει φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ.

Μπορεί η ομάδα να συνέλθει σήμερα μετά από ήττα στη Ρόδο, ήττα με 41 πόντους στο Μιλάνο και 21 πόντους στην Αθήνα; Απάντηση μπορούν να δώσουν μόνο ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του. Υπό… κανονικές συνθήκες, δηλαδή με την σχετική βεβαιότητα ότι σήμερα θα υπήρχε στο παρκέ ο… κανονικός Άρης, το παιχνίδι θα ήταν απολύτως στα μέτρα του. Μετά από όσα έχουν δει τα μάτια όλων, όμως, το τελευταίο 10ήμερο ουδείς μπορεί να θεωρήσει σίγουρο κάτι.

Μέχρι και τη Νεπτούνας οι κίτρινοι ήταν ομάδα με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, με συνοχή, με προσανατολισμό, αρχή, μέση και τέλος, με στόχους στο παιχνίδι της και με ενέργεια που αποτελείωνε τον αντίπαλο. Μετά τη Νεπτούνας αυτός ο Άρης δεν υπάρχει. Ο κόσμος βλέπει μια άλλη ομάδα και ευελπιστεί ότι σήμερα θα δει και πάλι το σύνολο που τον έχει οδηγήσει σε μαζική και συνεχή παρουσία όχι μόνο στο Αλεξάνδρειο, αλλά σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Η Άλμπα, όπως ανέλυσε και ο Νίκος Ζήσης χθες στο PRESSARIS, είναι μια ομάδα που ξεκινάει το παιχνίδι της από την πιεστική της άμυνα, όχι μέσω τακτικής, αλλά βασιζόμενη στην ενέργεια των παικτών της. Εκεί πρέπει να αντέξει ο Άρης και να έχει ηρεμία και καθαρό μυαλό, κυρίως οι περιφερειακοί, ώστε να μπορέσουν να βρουν τρόπους να σκοράρουν. Επιθετικά είναι μια ομάδα με συγκεκριμένες επιλογές, εύκολα τη διαβάζει μια σωστή άμυνα και στηρίζεται ως επί το πλείστον στους Μιλοσάβλιεβιτς, Τσέρι στην περιφέρεια και Κικάνοβιτς στην ρακέτα.

Το θέμα είναι για τον Άρη σήμερα να μπορέσει να αφήσει πίσω του καταρχήν το άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο και εν συνεχεία να διεκδικήσει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι στα μέτρα του, ώστε να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.

To Top