Λόντσαρ: “Είχαμε σχέδιο με Μιλίνκοβιτς για να σωθεί ο Άρης, αλλά μας έδιωξε ο Σκόρδας”

O συνεργάτης του πρώην προπονητή του Άρη, του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο Ζόραν Λόντσαρ μίλησε για την κατάσταση στον Άρη. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ζόραν Λόντσαρ στον “Αρένα”:

Για την κατάσταση που συνάντησαν στον Άρη:“Δυστυχώς για όλους λυπάμαι που έχουν συμβεί τέτοια πράγματα. Όταν ήμασταν κι εμείς φαινόταν πως ο Άρης θα δυσκολευτεί.

Είχαμε μπροστά την μεταγραφική περίοδο και προσπαθούσαμε να στρώσουμε μια ομάδα και να μην μείνουμε πίσω μέχρι την μεταγραφική περίοδο. Με την μεταγραφική περίοδο και με κάποια πράγματα που χρειαζόμασταν όπως παράγοντες σαν τον Ντίνο Κούη η τον Γιώργο Φοιρό που ξέρουν μπάλα θα προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Λέγαμε ότι τον δεύτερο γύρο που έχουμε και τα εύκολα παιχνίδια που σημαίνουν έξι βαθμούς θα τα παλέψουμε μέχρι το τέλος.

Η ομάδα είχε παίξει τρεις αγωνιστικές. Ήταν φανερό πως είχαν γίνει κάποια λάθη το καλοκαίρι με τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές. Η διοίκηση μας ζήτησε να μην μείνουμε πολύ πίσω και να ξεκινήσουμε δυνατά τον δεύτερο μισό της σεζόν. Είχαμε δώσει και ονόματα Ελλήνων παικτών και γνωρίζαμε πως χρειάζεται ο Άρης.

Έπρεπε να γίνουμε όλοι ένα και από εκεί και πέρα αγωνιστικά και διοικητικά να προχωρήσουμε στην σωτηρία. Υπήρχαν μεγάλες δόξες και έχουν προσφέρει στην ομάδα. Σίγουρα μπορούσαν να βοηθήσουν”.

Για το αν έφυγαν μόνοι τους από την ομάδα:“Δεν ισχύει αυτό. Αυτό ήταν μια εντελώς απαράδεκτη διαδικασία. Το βράδυ όταν ήρθε ο κ. Σκόρδας μάζεψε τους παίκτες και μιλούσε Ισπανικά με τους Ισπανούς. Εμείς καθόμασταν στις τελευταίες θέσεις και ούτε γνωρίστηκε με τον προπονητή. Εμείς ξέραμε πως μιλάει με τον Παπαδόπουλο και ξέραμε πως ερχόταν σίγουρα. Ο Παπαδόπουλος σχολίαζε, έλεγε τα πάντα λες και ήταν παράγοντας.

Όταν ανέλαβε σε 16 παιχνίδια έφερε εννιά βαθμούς. Μετά ο πρόεδρος μας ρώτησε πως βλέπουμε το μέλλον και ο Μιλίνκοβιτς είπε “τι σε νοιάζει η γνώμη μας αφού θα μας αλλάξεις αύριο”. Φαινόταν πως δεν ήθελε τον Μιλίνκοβιτς. Το βλέπαμε στα μάτια του. Ένας από την διοίκηση Σκόρδα ρωτούσε τον Μιλίνκοβιτς και του έδινε μαθήματα για το πώς να χρησιμοποιήσει τους παίκτες.

Την επόμενη μέρα είχαμε αγώνα, κάναμε το πρόγραμμα στο ξενοδοχείο και μετά με φώναξε στα γραφεία και με ρώτησε γιατί δεν ήρθε ο προπονητής στο γεύμα και γιατί δεν έκανε την συνάντηση όπως αυτός ήθελε. Είχε συνέχεια παράπονα αν και λειτουργούσαμε όπως λειτουργούσαμε. Καλύτερα να κόβαμε την συνεργασία από το να μαλώναμε. Από την συμπεριφορά των παραγόντων και του κ. Σκόρδα φαινόταν πως δεν μας ήθελε”.

Για τους παίκτες που είχαν βρει:“Εμείς 24 ώρες δουλεύαμε και όταν δεν προπονούσαμε βλέπαμε τους αγώνες και είδαμε παίκτες. Δεν είχαμε κανέναν κοντά μας να μας πει την ιστορία του καθενός.

Εμείς βλέπαμε “CD”από Α.Β εθνική και εξωτερικό. Βλέπαμε τα πάντα. Δεν ξέραμε όμως οι παίκτες τι ιστορία είχαν και δεν μας τα έλεγε κανείς. Θέλαμε κάποιον κοντά μας να μας βοηθάει στην μεταγραφή. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος. Όπως εμείς κάνανε το σχέδιο ξέραμε τι μπορούσε  η ομάδα και τι όχι.

Με τις μεταγραφές και με τους ανθρώπους κοντά μας πιστεύω θα μπορούσαμε να σωθούμε. Με τις μεταγραφές που έγιναν και με τις μεταγραφές που μπορούσαμε να κάνουμε πιστεύω πως η ομάδα όχι άνετα αλλά μπορούσε να σωθεί”.

To Top