ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Λόπεθ: “Μιλούσα με Χαριστέα, ήμουν κοντά στην συμφωνία, μου άρεσε το πρότζεκτ του Άρη, αλλά…”

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και πρώην προπονητής της δεύτερης ομάδας της, Ζεράρ Λόπεθ, μίλησε για την έκρυθμη κατάσταση στη Βαρκελώνη, την αναβολή του Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, αλλά και τον Άρη, στην ανάληψη τεχνικής ηγεσίας του οποίου έφθασε κοντά.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αποκάλυψε πως η σύζυγός του είναι Ελληνίδα και ονομάζεται Ολυμπία, ενώ τα παιδιά τους λέγονται Αθηνά και Αχιλλέας, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνέντευξης, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε και λίγα ελληνικά, παραγγέλλοντας ένα φραπέ σκέτο χωρίς γάλα στον αέρα του σταθμού!

Αναλυτικά όσα είπε  στον Sport24 Radio 103,3:

Για την κατάσταση στη Βαρκελώνη με τις διαδηλώσεις κατά της φυλάκισης των εννιά αυτονομιστών πολιτικών: “Είμαι στη Βαρκελώνη. Μένω στο κέντρο, ακριβώς εκεί που βλέπετε τις εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Με λυπεί. Είναι κρίμα να συμβαίνουν αυτά. Η καταλανική κοινότητα είναι δημοκρατική και ειρηνική.  Ανησυχώ και με λυπούν τα γεγονότα στο κέντρο της πόλης. Είναι θλιβερή η κατάσταση.

Χθες ήλθαν στη Βαρκελώνη 500.000 Καταλανοί από όλα τα μέρη της επαρχίας, οικογένειες με τα παιδιά τους, περπατούσαν ειρηνικά και διαδήλωναν κατά της φυλάκισης των πολιτικών μας, ζητώντας διάλογο με την ισπανική κυβέρνηση. Τη νύχτα, όταν τελείωσε η διαδήλωση, εμφανίστηκαν 500-600 βίαιοι τρομοκράτες. Σκεφτείτε την αναλογία. Σε όλα τα media προβάλλεται η εικόνα των επεισοδίων, που καίγεται η Βαρκελώνη. Είμαστε ειρηνικοί και δημοκράτες. Πρέπει να κάνετε κι εσείς τη σύγκριση. Ποιοι είναι περισσότεροι οι 500.000 που διαδήλωσαν ειρηνικά, ή οι 500 τρομοκράτες”.

Για την αναβολή του clasico – ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο – και τη μετάθεσή του για τον Δεκέμβριο υπό το φόβο αναταραχών: “Μένει ακόμη μία εβδομάδα. Εάν η κατάσταση που υπάρχει τις τελευταίες 72 ώρες συνεχιστεί, είναι λογική η αναβολή. Είναι επικίνδυνο, για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Φαίνεται ότι το Σάββατο είναι προγραμματισμένη μια μεγάλη διαδήλωση. Την ίδια ώρα με το ματς πάνω-κάτω. Θα είναι μπλοκαρισμένη η πόλη. Συμφωνώ με τον Βαλβέρδε ότι είναι παιχνίδι ποδοσφαίρου και εντός αγωνιστικού χώρου όλα θα πάνε καλά. Αλλά, εκείνη την ημέρα αναμένονται 1.000.000 Καταλανοί στη Βαρκελώνη. Θα μπορούσε να υπάρχει υπερβολικός αριθμός γύρω από το γήπεδο. Οπότε είμαι υπέρ της αναβολής.

Θα γίνει το Δεκέμβριο το ματς. Μένει ακόμη ένας μήνας. Η Μπάρτσα και η Ρεάλ πρότειναν την 18η Δεκεμβρίου. Είναι ημέρα Κυπέλλου, αλλά πιστεύω να δώσουν προτεραιότητα σε αυτό το ματς παγκοσμίου επίπεδου. Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά μέχρι τη Δευτέρα που θ’ ανακοινωθεί και η ημερομηνία πιστεύω θα έχουμε συμφωνία”.

Για τις επαφές με τον Άρη προκειμένου ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία: “Είχα πρόταση από τον ΠΑΟΚ ως ποδοσφαιριστής το 2008. Πώς τα ‘φερε η ζωή και τώρα είχα πρόταση να προπονήσω το μεγάλο αντίπαλό του, Άρη. Κρίμα. Ήμασταν σε επαφή με τον Άγγελο Χαριστέα. Με κάλεσε την παραμονή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε από το τηλέφωνο και φθάσαμε κοντά σε συμφωνία. Μου αρέσει η Ελλάδα, το πρωτάθλημα, η Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα πρότζεκτ που μου άρεσε.

Μετά τους ζήτησα να πάω στη Θεσσαλονίκη. Να μιλήσω με τον Άγγελο, με τον πρόεδρο, να γνωριστούμε, να μιλήσουμε για πολλά θέματα, όχι μόνο για το οικονομικό. Για τις εγκαταστάσεις, για τη δεύτερη ομάδα, για την ακαδημία. Τότε πάγωσαν όλα. Νίκησε τον Παναθηναϊκό, πήρε την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Μετά αποφάσισαν να πάνε με τον Γερμανό προπονητή, με τον οποίον επίσης βρισκόταν σε επαφές. Κρίμα, ελπίζω να εμφανιστεί άλλη πρόταση από την Ελλάδα. Είχε πολλές προτάσεις αυτό το διάστημα. Από Αυστραλία, Ιαπωνία, από όλο τον κόσμο. Δούλεψα στην Μπαρτσελόνα Β’ και έχω ένα καλό βιογραφικό. Ειλικρινά οι μόνες προτάσεις που εξέτασα ήταν από τη Γαλλία – μιλάω τη γλώσσα καθώς είχα παίξει στη Μονακό – και του Άρη”.

To Top