ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λύγισε η Εθνική Ελπίδων

Η Εθνική δεν μπόρεσε να πάρει έστω τον έναν πόντο απέναντι στην πρωτοπόρο του 4ου γκρουπ Πορτογαλία κι έχασε πλέον έδαφος στο κυνήγι για την 2η θέση.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκινάνε και όλες οι ομάδες της Ευρώπης παίζουν… μπάλα στο Foxbet.gr. Μπείτε και διαβάστε τα πιο εγκυρα νέα, τα δείτε τα κορυφαία στατιστικά και ακολουθήστε τα δυνατότερα προγνωστικά. 

Οι Πορτογάλοι ήταν ανώτεροι ενώ η Εθνική μας με εξαίρεση μια προσωπική ενέργεια του Μυστακίδη στο 63’ δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει τους Ίβηρες που συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τον Μπάρκα που έκανε σωρεία επεμβάσεων, αλλά νικήθηκε στο 54’ από τον Ζέλσον Μάρτινς, μετά από απόκρουση του σε σουτ του Ρικάρντο Χόρτα. Θετικός και ο Ρισβάνης, πάλεψε αλλά ήταν πολύ μόνος ο Ιωαννίδης. Σαν αλλαγή αγωνίστηκε για τους Πορτογάλους το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού Γκονζάλο Πασιένσια.

Τρομερή επέμβαση Βούρου σε σουτ του Ρούμπεν Νέβες πάνω στη γραμμή στο 16’. Λάθος του Σιώπη στο 23’ η μπάλα στον Φερνάντες το σουτ έξω. Στο 26’ ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα από τον Σεμέδο, ο διαιτητής έδωσε κίτρινη, ο Δώνης εκτέλεσε άουτ. Στο 32’ καλό φάουλ του Φερνάντες η μπάλα άουτ. Στο 42’ Ρούμπεν Νέβες φάουλ μπλόκαρε ο Μπάρκας, στο 43’ ο Δώνης πήρε από τον Χαρίση πολύ άστοχο το σουτ.

Στο 46’ σουτ του Ζέλσον Μάρτινς έξω. Στο 49’ Φιγκεϊρέδο κεφαλιά ο Μπάρκας μπλόκαρε. Στο 51’ κεφαλιά του Φερνάντες ο Μπάρκας μπλοκάρει. Τελικά στο 54ο λεπτό ο Ζέλσον Μάρτινς μετά από απόκρουση του Μπάρκα σε δυνατό σουτ του Ρικάρντο Χόρτα, πήρε την επαναφορά από την επέμβαση του Έλληνα γκολκίπερ κι έκανε το 1-0.

Στο 61’ σουτ του Ζοάο Καρβάλιο δύσκολη επέμβαση του Μπάρκα σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μυστακίδης εξαπέλυσε έναν κεραυνό η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, αναπήδησε στο έδαφος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την εστία. Στο 77’ σέντρα του Ζοάο Καρβάλιο, ο Ρικάρντο Χόρτα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας είπε πάλι «όχι», ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό από σέντρα του Πασιένσια, ο Γκουέντες πήγε να κάνει αρχικά σουτ, μετά την αναπήδηση της μπάλας έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Πορτογάλοι εξακολούθησαν να κυριαρχούν και με τον Φερνάντες στο 78’ έχασαν νέα ευκαιρία, αλλά ο επιθετικός των Ιβήρων πήγε πλάγια αφού θέλησε να περάσει και τον Μπάρκα κι έστειλε την μπάλα έξω. Μια καλή στιγμή ήρθε για την Εθνική στο 85ο λεπτό με τον Ιωαννίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ.

Πορτογαλία: Ζοέλ Περέιρα, Φερνάντο, Φιγκεϊρέδο, Σεμέδο, Νέβες, Μπρούνο Φερνάντες, Αντρέ Χόρτα (46’ Ζοάο Καρβάλιο), Ριμπέιρο, Χότα (72’ Πασιένσια), Ρικάρντο Χόρτα, Ζέλσον Μάρτινς (62’ Γκουέντες)

Ελλάδα: Μπάρκας, Ρισβάνης, Σιώπης, Δώνης (65’ Τσιλιανίδης), Χαρίσης (82’ Ορφανίδης), Ιωαννίδης, Μυστακίδης, Βούρος, Μανθάτης (86’ Κουλούρης), Τσιμίκας, Πούγγουρας

Πηγή: sport-fm.gr

To Top