«Λύγισε» με ανατροπή την Αυστραλία η Νιγηρία-Χαμός στο δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών (video)

«Φωτιά» έβαλε στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών η Νιγηρία, που ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 και επικράτησε, τελικά, της Αυστραλίας με 3-2, στην αναμέτρηση που έκλεισε τη δεύτερη αγωνιστική, στο συγκεκριμένο γκρουπ. Τρεις ομάδες θα παλέψουν για τα εισιτήρια που οδηγούν στους 16 της διοργάνωσης, κατά την τελευταία «στροφή» της πρώτης φάσης.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο για το σύνολο του Σουηδού Τόνυ Γκούσταφσον. Απόλυτη κυριαρχία απέναντι στην αφρικανική ομάδα, με την Έμιλι Βαν Έγκμοντ να ρευστοποιεί την εξαιρετική εικόνα της Αυστραλίας, ανοίγοντας το σκορ στο 45+1. Οι παίκτριες του Ράντι Γουόλρουμ δεν έδειξαν να «μασάνε», βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν, πέντε λεπτά αργότερα, έχοντας δράστρια την Ουτσένα Κανού.

Ανέβασε στροφές η Νιγηρία στο δεύτερο μέρος, κόβοντας τα γόνατα της αντιπάλου της στο 64ο λεπτό, με το δεύτερό της τέρμα. «Σαν από μηχανής θεός» εμφανίστηκε η Οσινάτσι Οχέιλ, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από τη χαμένη πρώτη κεφαλιά της Ατζιμπάντε, στην καρδιά της μικρής περιοχής της Μακένζι Άρνολντ για την επίτευξη του 1-2. Εφτά λεπτά αργότερα ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα» με την Ασισάτ Οσοάλα να σκοράρει για το 1-3, δέκα λεπτά μετά την είσοδό της στον αγώνα, αντί της Κανού, που είχε ισοφαρίσει σε 1-1, με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εντελώς διαφορετική εικόνα από την Αυστραλία στην επανάληψη, «παραδίδοντας πνεύμα» στα τελευταία λεπτά, λόγω και της έκβασης του αγώνα. Μόνο σημάδι ζωής του γκολ της Αλάνα Κένεντι, στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, για το τελικό 2-3.

«Σφαγή» αναμένεται την τελευταία αγωνιστική, με τον πρωτοπόρο Καναδά να αντιμετωπίζει την Αυστραλία το μεσημέρι της Δευτέρας (31/07, 13:00). Την ίδια μέρα και ώρα, η Νιγηρία παίζει με την μόνη αδιάφορη ομάδα του δεύτερου ομίλου, την ήδη αποκλεισμένη Ιρλανδία. Ισόβαθμες Νιγηρία και Αυστραλία στους 3 βαθμούς, 1 βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Καναδά, χωρίς βαθμό στην τελευταία θέση η Ιρλανδία.

To Top