«Λύγισε» ο Ζιντσένκο: «Αν δεν ήταν η κόρη μου, η οικογένειά μου, θα πολεμούσα και εγώ» (video)

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο μίλησε δακρυσμένος στον Γκάρι Λίνεκερ και παραδέχθηκε πως αν δεν σκεφτόταν την κόρη και την οικογένειά του, θα είχε φύγει από την Αγγλία και θα πολεμούσε μαζί με τους συμπατριώτες του στην Ουκρανία.

«Είμαι τόσο περήφανος που είμαι Ουκρανός και θα είμαι για πάντα για το υπόλοιπο της ζωής μου. Και όταν παρακολουθείς τους ανθρώπους, πώς παλεύουν για τη ζωή τους… Γνωρίζω τους ανθρώπους, τη νοοτροπία του λαού μου από τη χώρα μου, προτιμούν να πεθάνουν και θα πεθάνουν. Αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι.

«Απλώς κλαίω. Έτσι, ήδη μια εβδομάδα, ακόμη και όταν οδηγώ το αυτοκίνητό μου μπορώ απλά να κλάψω χωρίς λόγο», τόνισε ο Ζιντσένκο με δάκρυα στα μάτια.

Ακόμη εξέφρασε την έκπληξή του από την άρνηση των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Ρωσίας να μιλήσουν ενάντια στην εισβολή της χώρας τους στην πατρίδα του.

«Έμεινα έκπληκτος που κανείς, ούτε ένας από αυτούς, από όλους δεν είπε τίποτα. Οι περισσότεροι από αυτούς παίζουν στην εθνική ομάδα και έχουν πολλούς followers στο Instagram, στο Facebook, όπου κι αν βρίσκονται. Και μπορούν, τουλάχιστον μπορούν να κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος.

Γιατί ο κόσμος μπορεί να τους ακούσει. Ξέρω ήδη ότι είναι φοβισμένοι. Αλλά τι φοβούνται; Δεν έχει να κάνει τίποτα μαζί τους. Τουλάχιστον μπορούν να πουν τις θέσεις τους, αλλά δεν το κάνουν, απλώς το αγνοούν, δεν ξέρω γιατί», ολοκλήρωσε ο Ουκρανός.

To Top