«Λύγισε» ο Τσιτσιπάς μπροστά στο άστρο του Μεντβέντεφ

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο «λύγισε» μπροστά στον εξαιρετικό Μεντβέντεφ 3-0 σετ και έμεινε εκτός τελικού στο Australian Open.

Ο υπερφορμαρισμένος Ντανίλ Μεντβέντεφ επικράτησε του κορυφαίου Έλληνα τενίστα με 6-4, 6-2, 7-5 και θα προσπαθήσει την Κυριακή (21/2) τον πρώτο major τίτλο στην καριέρα του. Αντίπαλός του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό στη Μελβούρνη (8/8).

O 25χρονος τενίστας, πάντως, έχει 20 διαδοχικές νίκες στο tour και τρέχει ένα σερί 12-0 κόντρα σε τενίστες του Top 10, έχοντας νικήσει και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Δεν έχει το πιο εντυπωσιακό στυλ παιχνιδιού, όμως είναι άκρως αποτελεσματικό, αφού είναι πραγματικός «βράχος». Και σήμερα, πραγματικά, ήταν σχεδόν άψογος, αν εξαιρέσει κανείς ένα ολιγόλεπτο μπλακ άουτ στο τρίτο σετ, όταν τον αποσυντόνισε λίγο και ο κόσμος. Γνωστοί… φασαριόζοι οι Έλληνες!

Πέρα, πάντως, από την εξαιρετική εμφάνιση του Μεντβέντεφ, ο Στεφ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εμφανίστηκε «άδειος» μετά την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Ναδάλ και δεν βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί την ποικιλία στο παιχνίδι του για να μπλοκάρει τον αντίπαλό του.

Αποτέλεσμα ήταν να «παγιδευτεί» σε μεγάλα ράλι, τα οποία στην πλειοψηφία τους κέρδισε ο Ρώσος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στεφ απείλησε ο σερβίς του μόνο στο τρίτο σετ, όταν ο Μεντβέντεφ επηρεάστηκε λίγο από την εξέδρα.

 

To Top