ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Λύγισε” στα πέναλτι η Εθνική πόλο

Εκτός τελικού του World League έμεινε η Εθνική πόλο ανδρών που ηττήθηκε με 17-16 από τις ΗΠΑ στη διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό του Super final που διεξάγεται στην Κίνα.

Προηγούμενως, ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης, με γκολ στο νεκρό χρόνο έστειλε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 11-11 στην κανονική διάρκεια.

Η Εθνική μας, η οποία δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, αφού βρέθηκε με 5-2 πίσω στο σκορ, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει στην ισοφάριση (6-6, 8-8, 9-9) ενώ πήρε προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου (10-9). Όμως οι Αμερικάνοι απάντησαν γρήγορα και ισοφάρισαν σε 10-10 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο έγινε παιχνίδι για γερά νεύρα. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να σκοράρουν, αφού οι άμυνες βελτιώθηκαν. Οι Αμερικάνοι πήραν προβάδισμα με 11-10 0:47 πριν τη λήξη, όμως ο αρχηγός, Χρήστος Αφρουδάκης ισοφάρισε με σουτ σε νεκρό χρόνο!

Στη διαδικασία των πέναλτι οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες μετά τα 5 πρώτα τους πέναλτι. Το 6ο της Εθνικής μας όμως χάθηκε από το Χρήστο Αφρουδάκη και ο Αζεβέντο, αρχηγός της ομάδας των ΗΠΑ, ευστόχησε, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το πρωί της Κυριακής την Ιταλία στο μικρό τελικό με φόντο το χάλκινο μετάλλιο.

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ 17-16 

Οκτάλεπτα: 5-2, 1-3, 4-5, 1-1, (πεν. 6-5)

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Όμπερτ 1, Κούπιντο 5, Σάμουελς 1, Αζεβέντο 1, Μπόουεν 1, Μπονάνι 1, Μαν 1

Ελλάδα (Βλάχος): Δερβίσης 1, Φουντούλης 4, Αφρουδάκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2

Πηγή: sdna.gr

To Top