Λύγισε τη Λίβερπουλ στα πέναλτι και σήκωσε το Σούπερ Καπ η Άρσεναλ!

Η Άρσεναλ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, αφού επικράτησε 5-4 της Λίβερπουλ στα πέναλτι στον τελικό του Community Shield (1-1 στα 90 λεπτά).

Η πρώτη κούπα της σεζόν στα χέρια της Άρσεναλ!

Οι «κανονιέρηδες» λύγισαν τη Λίβερπουλ στα πέναλτι (5-4) και κατέκτησαν το Community Shield (σ.σ. Σούπερ Καπ) για 16η φορά στην ιστορία τους!

Στα 90 λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Τσιμίκας και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Η ομάδα του Αρτέτα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε στο 12’ με καταπληκτικό τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος εκτέλεσε από το ύψος της περιοχής τον Άλισον.

Από εκεί και πέρα, η Λίβερπουλ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των «κανονιέρηδων».

Η λύση για την ομάδα του Κλοπ ήρθε στο 73’, με τον Μιναμίνο να νικάει από κοντά τον Μαρτίνες, σε μια φάση που οι Λονδρέζοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ιάπωνα μεσοεπιθετικού, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των «κόκκινων».

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ως εκ τούτου οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, καθώς ευστόχησαν και στις 5 εκτελέσεις!

Έτσι, η ομάδα του Αρτέτα πανηγύρισε τη 2η κούπα της στο Γουέμπλεϊ κατά τον Αύγουστο! Από την άλλη, η Λίβερπουλ ηττήθηκε για 2η διαδοχική σεζόν στο Community Shield στα πέναλτι, ενώ είχε μοιραίο τον νεαρό επιθετικό Μπρούστερ, που σημάδεψε το δοκάρι από την άσπρη βούλα.

Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτη εκτέλεσε η Λίβερπουλ):

Σαλάχ 0-1

Νέλσον 1-1

Φαμπίνιο 1-2

Μάιτλαντ-Νάιλς 2-2

Μπρούστερ δoκάρι

Σέντρικ 3-2

Μιναμίνο 3-3

Νταβίντ Λουίς 4-3

Τζόουνς 4-4

Ομπαμεγιάνγκ 5-4

To Top