Λύγισε τη Ρεάλ και… σφιχταγκάλιασε το σεντόνι η Ατλέτικο Μαδρίτης!

Με πέναλτι – γκολ του Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό, η Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε στο ντέρμπι μια Ρεάλ που ξεκίνησε χωρίς οκτώ βασικούς (1-0) και έκανε άλμα εξασφάλισης του εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης σεζόν – Δεν έκαναν pasillo οι Ροχιμπλάνκος στους πρωταθλητές.

Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε τη Ρεάλ Μαδρίτης με μπόλικες αλλαγές και η Ατλέτικο το εκμεταλλεύτηκε, νικώντας 1-0 στο “Wanda Metropolitano” και αφήνοντας έτσι την Μπέτις στο -6, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της La Liga.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στο πρώτο ημίχρονο στους γηπεδούχους, με Κορέα (4’) και Καράσκο (8’) να απειλούν από νωρίς.

Η «βασίλισσα» είχε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Ροντρίγκο στο 36’, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, ήρθε η ανατροπή του Κούνια από τον Βαγιέχο να φέρει πέναλτι για την Ατλέτικο.
Ο Καράσκο ήταν εύστοχος, έτσι ήρθε το 1-0 στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Κρόος και Γιόβιτς πρόλαβαν να πλησιάσουν στο γκολ μέχρι την ανάπαυλα, με τον Σέρβο να χάνει νέα ευκαιρία στο 50’.

Ο Γκριεζμάν σούταρε ψηλά άουτ στο 57’, με τον Κασεμίρο να απαντά ένα λεπτό αργότερα αλλά τον Όμπλακ να επεμβαίνει.

Οι αλλεπάλληλες ευκαιρίες συνεχίστηκαν, με τους «ροχιμπλάνκος» να αγγίζουν το 2-0 στο 76’, όταν ο Καράσκο είχε σουτ στο δοκάρι.

Ο Βαλβέρδε απέτυχε να ισοφαρίσει στο 84’ και κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Ατλέτικο να νικά τη συμπολίτισσα στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Νωρίτερα, Εσπανιόλ και Οσασούνα έμειναν στο 1-1. Ο Κίκε Μπάρχα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 42′, με τον Μελαμέδ να ισοφαρίζει στο 67′.

To Top