ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Λύγισε” (3-0) ο Άρης από τα προβλήματα και τον Γκοντίνιο

Ο Άρης των πολλών προβλημάτων λύγισε στην έδρα της ΑΕΚ, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0. 

Οι κιτρινόμαυροι κατέβηκαν στην Αθήνα με πολλές ελλείψεις με το έργο τους να είναι από την αρχή πολύ δύσκολο. Έμειναν με δέκα παίκτες από το 60 λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Ετέμπο, με την πρώτη να είναι πολύ… τραβηγμένη, ο Γκοντίνιο τους αρνήθηκε πέναλτι, ενώ οι δυνάμεις των παικτών του Πάρντιου τους πρόδωσαν στο τέλος, με αποτέλεσμα την ήττα με το βαρύ 3-0.

ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΡΝΤΙΟΥ

Ο Άλαν Πάρντιου έκανε δύο αλλαγές, αυτές του Οντουμπάζιο και Ματέο Γκαρσία σε σχέση με την τελευταία αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο βρετανός τεχνικός ξεκίνησε με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν. Στον άξονα τους Ετέμπο και Ντουκουρέ με τον Νταρίντα μπροστά τους, τον Ματέο στη μία πλευρά της επίθεσης, τον Ιτούρμπε στην άλλη και τον Γκρέι στην κορυφή.

ΧΩΡΙΣ ΦΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με τον Άρη να αρκείται σε πιο παθητικό ρόλο, προστατεύοντας κυρίως τα μετόπισθεν. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, όμως οι κιτρινόμαυροι είχαν κλειστούς χώρους και δεν ένιωσαν ιδιαίτερη πίεση, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι μεσοεπιθετικά.

ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Στο 16 μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για να φέρει την ΑΕΚ σε πλεονεκτική θέση. Ο Αραούχο υποδέχτηκε βαθιά μπαλιά, ο Οντουμπάζιο τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Κουέστα να πέφτει μεν καλά, αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ με την ΑΕΚ να παίρνει κεφάλι στο σκορ.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΦΑΟΥΛ

Σε ένα ημίχρονο που γρήγορα θα ξεχαστεί, σημαδεύτηκε απο τα πολλά φάουλ εκατέρωθεν με τον διαιτητή να βγάζει απο το τσεπάκι του 4 κίτρινες κάρτες σε Φαμπιάνο, Πίρσμαν για τον Άρη και στους Άμραμπατ, Χατζισαφί για την ΑΕΚ

ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΨΙΑ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟ 44′

Ο Άρης προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κέρδισε κάποια μέτρα με τους Νταρίντα και Ιτούρμπε και μάλιστα είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 44 με τον Γκρέι.  Ο Ιτούρμπε πάσαρε στον Νταρίντα στα δεξιά και ο Τσέχος χαφ σέντραρε προς τον αφύλακτο Γκρέι όμως η κεφαλιά του πέρασε εκτός εστίας.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στο β μέρος ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και δικαίως διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 52′, σε μια φάση που θα μπορούσε πάντως να έχει σκοράρει. Ο Νταρίντα εκτέλεσε φάουλ, ο Αθανασιάδης έπεσε με τα γόνατα πάνω στον Φαμπιάνο έδιωξε ασταθώς και ο Γκαρσία έπιασε κεφαλιά και η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε,  με τον Γκρέι εξ επαφής να αστοχεί!

ΜΕ ΔΕΚΑ Ο ΑΡΗΣ

Στο 60΄ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ετέμπο. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη είχε δεχτεί τραβηγμένη κίτρινη κάρτα στο 46′ ενώ στο 60 είδε τη δεύτερη γιατί πάτησε τον Σιμάνσκι.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ

Στο 68′ ο Μπράμπετς έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς. Ο Φαμπιάνο του έβγαλε ωραία σέντρα στην περιοχή με τον Τσέχο να πιάνει σκαστή κεφαλιά και τον Αθανασιάδη να αποκρούει σε κόρνερ.

2-0 ΜΕ ΓΚΑΤΣΙΝΟΒΙΤΣ

Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 76 με τον Γκατσίνοβιτς. Ο Αραούχο έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πάσαρε στον Σέρβο, ο οποίος πλάσαρε τον Κουέστα για το 2-0.

ΠΙΚΡΟ ΦΙΝΑΛΕ

Στο 88′ η ΑΕΚ πέτυχε ακόμη ένα γκολ. Ο Νταμπό έκανε λάθος γυρίζοντας προς τον Φαμπιάνο, ο Αραούχο έφυγε μόνος στην επίθεση και έσπασε στον Μεξικανό χαφ που έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Πινέδα, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάζιο, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε, Γκρέι

 

Διαιτητής: Λούις Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

A’ βοηθός: Ρούι Τεϊσέιρα (Πορτογαλία) Β’ βοηθός: Πέντρο Μότα (Πορτογαλία)

4ος διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR: Αντρέ Ναρκίσο (Πορτογαλία)

To Top