Λύτρωση για το Μαυροβούνιο με γκολ του Γιόβετιτς στο 97′

Η Δανία πέτυχε σπουδαία νίκη στο Ελσίνκι επί της Φινλανδίας με 1-0, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024.

Το ντέρμπι του 8ου ομίλου κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με τον Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 87ο λεπτό και να οδηγεί την εθνική ομάδα της χώρας του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το Μαυρουβούνιο πέτυχε μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις επί της Βουλγαρίας με 2-1 για τον 7ο όμιλο των προκριματικών. Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε στο β’ μέρος ο φορ του Ολυμπιακού, Στέφαν Γιόβετιτς, ο οποίος πέτυχε και το νικητήριο γκολ, ενώ σε όλο το ματς αγωνίστηκε για τη Βουλγαρία το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος αστόχησε μάλιστα από το σημείο του πέναλτι στο 60ο λεπτό.

Το Μαυροβούνιο προηγήθηκε με τον Σάβιτς (45′), η Βουλγαρία ισοφάρισε με τον Μπορούκοφ (79′), για να πετύχει ο Γιόβετιτς το νικητήριο γκολ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι έφθασαν στη μεγάλη νίκη, μολονότι αγωνίστηκαν από το 59ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βούγιατσιτς.

Στο μεταξύ, με το γκολ του Μαξίμ Σαμορόντοφ στο 27ο λεπτό η εθνική ομάδα του Καζακστάν έφθασε στην Αστάνα στη σημαντική νίκη (1-0) επί της Βόρειας Ιρλανδίας, για τον 8ο όμιλο. Με τους τρεις αυτούς βαθμούς το Καζακστάν παραμένει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, καθώς «έπιασε» στην κορυφή τη Φινλανδία.

To Top