ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάγκας Άρης, κέρδισε (1-0) το αντι-ποδόσφαιρο της Ξάνθης και τον καρμανιόλα-Φωτιάδη!

Ξανά και… ξανά! Την κερδίζει όπου κι αν την πετυχαίνει την Ξάνθη ο Άρης, που πέτυχε την 6η συνεχόμενη νίκη του, αυτή τη φορά για την 20ή αγωνιστική με 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης! Διαιτητής… καρμανιόλα ο Φωτιάδης, έκανε το παν, προστατεύοντας την Ξάνθη, που ήρθε στην Θεσσαλονίκη, μόνο για να… κλωτσήσει και όχι να παίξει ποδόσφαιρο. Μόνος στην 5η θέση ο Άρης με 29 βαθμούς. Το γκολ ο Γκάμα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Σάσα στο 57΄. Δοκάρι στο 87΄ο Ντιγκινί. Συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες οι Βέλεθ και Ροζ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 4-4-1-1 ο Άρης. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά ο Ροζ, αριστερά ο Κόρχουτ με τους Βέλεθ και Δεληζήση στα στόπερ. Ο Σάσα με τον Ματίγια στα χαφ, ο Φετφατζίδης δεξιά, αριστερά ο Γκάμα με τον Μαντσίνι πίσω από τον Λάρσον.

Η Ξάνθη από την μεριά της θα αγωνιστεί εξίσου με 4-4-1-1. Ο Αμπάντ κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπαξεβανίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Σόσα το αριστερό. Ο Λισγάρας με τον Κασάδο στο κέντρο. Κοβάσεβιτς και Τερκί στη μεσαία γραμμή, με τον Τζουρίτσκοβιτς αριστερά και τον Φασίδη δεξιά.O Κάστρο θα αγωνιστεί λίγο πιο πίσω από τον Φοσέ.

ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ, ΕΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΛ

Νευρικό το ξεκίνημα του Άρη στον αγώνα, με τους κιτρινόμαυρους να μην έχουν τις τελικές προσπάθειες και την αποτελεσματικότητα που συνήθως εμφανίζουν στα πρώτα ημίχρονα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η Ξάνθη με διπλή άμυνα ζώνης, αρκετές καθυστερήσεις και δυνατά μαρκαρίσματα στα οποία ο Φωτιάδης… χαρίστηκε και δεν έβγαλε κίτρινες κάρτες, προσπάθησαν να μην αφήσουν στον Άρη να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του.

Πρώτη τελική στο 14΄, με την αδύναμη κεφαλιά του Ροζ να καταλήγει στην αγκαλιά του Άμπαντ, μετά την πολύ ωραία προσπάθεια του πιο δραστήριου παίκτη του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, Γκάμα. Στο 22΄ο Άρης κυκλοφόρησε καλά την μπάλα στην μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, αλλά τα… χάλασε στην τελική προσπάθεια. Το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια στο 27΄κατέληξε πάνω από την εστία της Ξάνθης, ενώ το σουτ του Μαντσίνι στο 35΄κατέληξε στην αγκαλιά του Άμπαντ.

Ευκαιρία για τον Άρη για γκολ στο 38΄, με τον Γκάμα να εκτελεί το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, ο Δεληζήσης να παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Άμπαντ να μπλοκάρει.

Η Ξάνθη έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 41΄, με ένα σουτ του Κάστρο να περνάει πάνω από εστία του Κουέστα, ενώ στο 44΄, ο Γκάμα δοκίμασε ξανά το πόδι του, αλλά κέρδισε μόνο το κόρνερ, στην τελευταία προσπάθεια του Άρη στο πρώτο μέρος.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΓΚΑΜΑ!

Ο πολύ καλός σήμερα Μπρούνο Γκάμα εξαργύρωσε την εμφάνισή του με ένα γκολ, από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Σάσα στο 57΄, σε ανατροπή του από τον Άμπαντ, μετά την εξαιρετική πάσα του Φέτφα! Ο Πορτογάλος ήταν εύστοχος και έδωσε το προβάδισμα (1-0) στους κιτρινόμαυρους.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 68΄,με τον Φέτφα να σουτάρει μετά την πάσα του Ντιγκινί, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ξάνθης!

Ο Φωτιάδης έβλεπε μόνο τα φάουλ των παικτών του Άρη, μοιράζοντας κάρτες σε Βέλεθ και Ροζ, που συμπλήρωσαν τις τέσσερις, ενώ έκεισε τα μάτια σε χτυπήματα των παικτών της Ξάνθης, ακόμα και σε αυτά εκτός φάσεων!

Μεγάλη ευκαιρία με τον Φέτφα, νστο 82΄, να τελειώνει το ματς με τον Έλληνα διεθνή να κάνει λάθος επιλογή, αντί να στρώσει στον Ροζ στο πέναλτι, έκανε το σουτ από πολύ πλάγια θέση και κέρδισε μόνο το κόρνερ…

Στο 87΄, ο Ντιγκινί με ωραία κεφαλιά από την μεγάλη περιοχή είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Άμπαντ, ενώ στο 88΄, σουτ του Μπαξεβανίδη το έβγαλε ο Κουέστα, με ωραία επέμβαση! Τελευταία μεγάλη ευκαιρία με τετ α τετ του Ντιγκινί στο 90+4, το οποίο έδιωξε ο Άμπαντ!

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια (90+2΄Μπα), Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54΄Ντιγκινί), Λάρσον (85΄Μαρτίνες)

ΞΑΝΘΗ (Γ. Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάσεβιτς (81΄Ουίλιαμ), Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (62΄Στάρτζεον), Φοσέ (59΄Μασάντο), Κάστρο

Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) – Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

VAR: Βαγγέλης Μανούχος (Λάρισας) – ΑVAR: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)

To Top