ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάγκικη πρόκριση του Άρη (2-1) κόντρα σε όλους και όλα!

Δύο στα δύο για τον Άρη και πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας! Με κορυφαίο τον Σάσα που ισοφάρισε και σκόρερ ξανά τον Ιντέγε -έπειτα από το γκολ που πέτυχε στα Πηγάδια- ο Άρης σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά με δύο νίκες επί της Ξάνθης! Οφ σάιντ πεντακάθαρο το γκολ των φιλοξενούμενων στο 22΄. Κάκιστη διαιτησία από τον βοηθό Σάββα και τον ρέφερι Κουτσιαύτη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Κουέστα στο τέρμα, με τους Ροζ δεξιά και Κόρχουτ αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας, οι Βέλεθ και Δεληζήσης. Στα χαφ, Ματίγια και Σάσα, με τον Μαντσίνι αριστερά, δεξιά τον Φέτφα και τον Λάρσον πίσω από τον Ιντέγε.

Για την Ξάνθη ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε, τον Μπέντο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Φασίδης, αριστερό ο Κασάδο και στόπερ οι Μαλεζάς και Λισγάρας. Δύο αμυντικά χαφ οι Τερκί και Καμαρά, ο Μπαριέντος αριστερά, ο Τζουρίτσκοβιτς δεξιά και στην επίθεση οι Κάστρο και Φοσέ.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΟΦ ΣΑΙΝΤ!

Στην Ξάνθη ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Άρη για το 0-2 και σήμερα η Ξάνθη προηγήθηκε στο Κλεάνθης Βικελίδης με γκολ οφ σάιντ στο 22΄!

Πρώτη ευκαιρία για τον Άρη στο 2΄, με τον Λάρσον να δίνει στον Ροζ, δυνατό σουτ του Γάλλου, δύσκολα ο Μπέντο!

Η Ξάνθη αντέδρασε και στο 12΄είχε την πρώτη τελική με τον Κουέστα να μπλοκάρει το σουτ του Τερκί. Ο Λισγάρας στο 14΄έκανε το σουτ μετά από γέμισμα, ο Κουέστα σε κόρνερ ενστικτωδώς!

Στο 22΄, τόσο ο Φοσέ αλλά κι ένας ακόμα παίκτης της Ξάνθης ήταν εκτεθειμένοι, ο βοηθός Σάββας έκλεισε τα μάτια δεν σήκωσε το σημαιάκι και ο πρώτος αφού πέρασε τον Κουέστα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη για το 0-1.

Ο Άρης κατευθείαν κυνήγησε την ισοφάριση και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 25΄με τον Φέτφα, να έχει μπροστά του την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, αλλά να σουτάρει ελάχιστα πάνω από την εστία του Μπέντο. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης απομάκρυνε με γροθιές το φάουλ του Λάρσον στο 27΄, με τον Ροζ στη συνέχεια να σουτάρει με δύναμη λίγα μέτρα έξω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Στο 35΄η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη, με ατομική ενέργεια του Κόρχουτ, που έδωσε στον Ιντέγε, ο οποίος φάτσα με τον Μπέντο, πλάσαρε ελάχιστα άουτ! Ο Νιγηριανός δεν μπόρεσε ούτε στο 38΄, στο σουτ του Ματίγια, καθώς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, για να την σπρώξει στα δίχτυα!

ΤΡΟΜΕΡΟ ΓΚΟΛ ΣΑΣΑ!

Στο 43΄, κόντρα σε διαιτητή και επόπτη, ο Άρης έφτασε στην ισοφάριση, με φοβερό γκολ του Σάσα. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με φοβερό πλασέ την έστειλε στο παραθυράκι του Μπέντο για το 1-1!

Τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, ένα επίσης εξαιρετικό σουτ του Μαντσίνι, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, παραλίγο να έχει την ίδια κατάληξη με το σουτ του Σάσα, αλλά κατέληξε ελάχιστα άουτ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΣΤΟΧΙΑ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να είναι καταιγιστικός αλλά άστοχος! Ο Ιντέγε στο 47΄ σούταρε μετά την πάσα του Φετφατζίδη, αλλα η μπάλα κόντραρε σε κόρνερ.

Ο Νιγηριανός στο 51΄βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπέντο, μετά από κάθετη του Ματίγια, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης τον κέρδισε. Όπως κέρδισε και τον Μαντσίνι σε νέο τετ α τετ στο 52΄!

ΠΗΡΕ… ΕΚΔΙΚΗΣΗ Ο ΙΝΤΕΓΕ!

Στο 59΄ ο Φετφατζίδης έδωσε ωραία δεξιά στον Λάρσον, που γύρισε εξαιρετικά στο πέναλτι, με τον Ιντέγε να… παίρνει το αίμα του πίσω από τις χαμένες του ευκαιρίες και να πετυχαίνει το 2-1 για την ολική ανατροπή του Άρη!

Απευθείας φάουλ του Ματίγια στο 66΄, με γροθιές έδιωξε ο Μπέντο, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Μαρτίνες είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά δεν βρήκε εστία στο 86΄και στο 89΄. Στο 84΄ο Μαλεζάς έκανε πέναλτι, καθώς βρήκε την μπάλα με το χέρι, τίποτα από τον Κουτσιαύτη.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Άρη να εξασφαλίζει την πρόκρισή του παλικαρίσια στους “8” του Κυπέλλου.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (88΄Μπακούτσης), Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (76΄Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (64΄Ντιγκινί)

ΞΑΝΘΗ (Γ. Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57΄Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70΄Μασάντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64΄Στάρτζεον)

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Νικόλας Σάββας (Σερρών)

4ος: Χαράλαμπος Αθανασίου (Άρτας)

 

To Top