ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Μάθημα” διαχείρισης άγχους στο Παλέ! (photos)

Ο Άρης είναι ομάδα απαιτήσεων, ομάδα που γεννά προσδοκίες και αυτό δημιουργεί και πίεση στο περιβάλλον της ομάδας. Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα τέτοιες καταστάσεις ανέλυσε σήμερα στους παίκτες στο Παλέ ειδικός παθολόγος!

Η ενημέρωση της ΚΑΕ ανέφερε: “Την επιστημονική προσέγγιση της διαχείρισης του άγχους, στοιχείου που εμφανίζεται πάντα σε μια επαγγελματική ομάδα, ανέλυσε σήμερα (20/08) στην ομάδα του Άρη, ο Ειδικός Παθολόγος (Υπεύθυνος για τη φυσιολογική μεταβολική λειτουργία και πρόληψη μεταβολικών διαταραχών), Γιάννης Χαριζάνης, ο οποίος είναι μέλος της ιατρικής ομάδας των «κίτρινων».

Ο κ. Χαριζάνης είχε αρχικά συνάντηση με τον Βαγγέλη Αγγέλου και τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ, αλλά και με το υπόλοιπο επιτελείο. Πριν την έναρξη της πρωινής προπόνησης μίλησε στους παίκτες, με τους οποίους θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές της επόμενες μέρες.

Μιλώντας στο www.arisbc.gr ο διακεκριμένος γιατρός τόνισε: «Σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να θέσουμε τις βάσεις, ώστε η ομάδα να μπορεί να διαχειρίζεται τις καταστάσεις, τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη διάρκεια της σεζόν, στο επίπεδο του στρες και του μεταβολικού στρες.

Είχαμε το μίτινγκ με τον κόουτς Αγγέλου και το υπόλοιπο σταφ, για να μπορέσουμε να θέσουμε μια κοινή βάση και μια κοινή κατεύθυνση, ώστε να έχουμε μια σωστή διαχείριση της όλης διαδικασίας κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μιλήσαμε και με τους παίκτες πριν την έναρξη της προπόνησης και μέχρι την Πέμπτη που η ομάδα αναχωρεί για τη Καστοριά, θα έχω κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους παίκτες. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, συνεργασία και παρακολούθηση».

Ο κ. Χαριζάνης πρόσθεσε πως: «Προσπαθήσαμε να γνωστοποιήσουμε στους παίκτες και το υπόλοιπο τιμ τις διάφορες μορφές του άγχους. Είναι αλήθεια ότι το στρες μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές. Ο καθένας μας άλλωστε υπόκειται σ’ αυτές. Τα παιδιά λίγο παραπάνω. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα κοιτάξουμε να το διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, προκειμένου να έχουμε τη καλύτερη δυνατή απόδοση των παικτών και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ομάδα».

To Top