Μάικλ Τζόρνταν: «Για αυτό το λόγο δεν έγινα προπονητής»

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι για πολλούς, τους περισσότερους, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Γιατί δεν θέλησε ποτέ του να γίνει προπονητής; Γιατί δεν θέλησε να μεταδώσει τις γνώσεις του σε νεότερους παίκτες;

Ο ίδιος ο Μάικλ Τζόρνταν στο Cigar Aficionado και αποκάλυψε το βασικό λόγο που δεν τον χαρήκαμε σε παρκέ του ΝΒΑ μετά την υπέρλαμπρη καριέρα του ως αθλητή:

“Δεν έχω την υπομονή να κοουτσάρω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου από τη ματιά του ανταγωνισμού είναι το “focus” των παικτών και το πως το βλέπω εγώ. Πώς το αντιλαμβάνομαι. Έχει αλλάξει, είναι εντελώς διαφορετικό”, είπε ο Μάικλ Τζόρνταν και συνέχισε:

“Θα ήταν άδικο για ένα νεαρό παίκτη του σήμερα να του ζητήσω να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι με τον τρόπο που εγώ έπαιζα το παιχνίδι. Αν δεν το έκανε τότε δεν χρειάζονται λόγια να σας περιγράψω τα συναισθήματα μου. Νομίζω πως δεν έχω την υπομονή να κάνω κάτι τέτοιο.

Οπότε δεν θα επέλεγα την προπονητική, δεν ένιωσα ποτέ πως θα το έκανα από συναισθηματικής άποψης επειδή είμαι πολύ διαφορετικός και έχω άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων από ότι οι σημερινοί νέοι παίκτες”.

To Top