Μάικλ Τζόρνταν: «Δώρισα 100.000.000 δολάρια γιατί…»

Τους λόγους που τον οδήγησαν στη δωρεά 100.000.000 δολαρίων για την μάχη ενάντια στο ρατσισμό εξήγησε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολις έχει προκαλέσει παγκόσμιο ξεσηκωμό ενάντια στο ρατσισμό και δεν είναι λίγα τα γνωστά ονόματα που έχουν βγει μπροστά σε αυτή τη δυστυχώς διαχρονική μάχη.

Από την πλευρά του, μέσω της “Jordan Brand”, ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωσε δωρεά $100.000.000 μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για να βοηθήσει στη δημιουργία καταστάσεων που θα μπορέσουν να βάλουν επιτέλους ένα “τέλος”.

Μιλώντας στη “The Charlotte Observer“, άλλωστε, είναι ιδιοκτήτης των τοπικών Χόρνετς, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση.

“Είμαστε καταπιεσμένοι ως Αφροαμερικανοί τόσα πολλά χρόνια. Σιχαίνεσαι την ψυχή σου. Δε μπορείς άλλο. Αυτό είναι το σημείο καμπής. Πρέπει να αντισταθούμε. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι ως κοινωνία αναφορικά με τις φυλές”.

“Πρέπει να αντιμετωπίσεις τους δαίμονές σου. Να απλώσεις το χέρι. Να καταλάβεις τις ανισότητες. Σίγουρα είναι κι η διαπραγμάτευση για καλύτερη πολιτική, αλλά είναι περισσότερα από αυτό. Έχουμε συναντήσει κύκλους όπου ο ρατσισμός είναι αποδεκτός” πρόσθεσε για το τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουν οι ρατσιστικές συμπεριφορές κι αποκάλυψε τη λέξη-κλειδί: “Εκπαίδευση”.

To Top