Μάικλ Τζόρνταν: Το “σκριν” του Πόρτλαντ στο NBA Draft του 1984

Ο GM των Ταύρων εκείνη την εποχή, Ροντ Θορν, αποκάλυψε πως οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (ομάδα που επέλεγε στο Νο2) τον είχαν ενημερώσει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα ότι θα επέλεγαν τον Σαμ Μπούι, εφόσον εκείνος περνούσε τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Η ανάγκη των Χιούστον Ρόκετς για έναν ψηλό πρώτης γραμμής (Χακίμ Ολάζουον) και η γεμάτη περιφέρεια των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς κατέστησαν διαθέσιμο τον Μάικλ Τζόρνταν για το Νο3, που είχαν οι Σικάγο Μπουλς.

Ο Στου Ίνμαν (GM του Πόρτλαντ) μου είπε ένα μήνα πριν ότι εφόσον ο Σαμ Μπούι περνούσε τις εξετάσεις, θα ήταν η επιλογή τους” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ροντ Θορν.

Κι όταν το Πόρτλαντ είδε ότι ο Σαμ Μπούι ήταν… ταύρος (αν και στη διάρκεια της καριέρας του ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην παίξει σε καμία περίπτωση στο επίπεδο που όλοι περίμεναν), η ζωή του Ροντ Θορν έγινε πιο απλή, πηγαίνοντας στα σίγουρα με την επιλογή του Μάικλ Τζόρνταν. Για να ακολουθήσει η “θυσία” του Μίτσελ Γουίγκινς, ο οποίος στην πορεία της καριέρας του έφτασε μέχρι την Ελλάδα.

To Top