ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάλατος: “Ύποπτη η γνωμοδότηση της ΕΕΑ – Γιατί δεν θα έχει πρόβλημα ο Άρης”

Ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, μίλησε για τα θέματα του Άρη σχετικά με την άνοδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο YellowRadio 92,8:

Για τη νέα ΠΑΕ και τον νέο αθλητικό νόμο: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα κατατεθεί ο νέος αθλητικός νόμος, αλλά για να κατατεθεί και να ψηφιστεί ένας νέος αθλητικός νόμος ολοκληρωμένος απαιτεί αρκετό χρόνο. Μπαλώματα μπορούν να γίνουν. Υπάρχει ένα προσχέδιο στα χέρια του κ.Κοντονή, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι βεβιασμένο να επιχειρήσουν να κάνουν ένα τόσο μεγάλο νομοθέτημα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δύσκολα να γίνει σε ένα ένα-δυο μήνες.

Αν ο νέος νόμος αφορά και τις ομάδες που έχουν ήδη ξεκινήσει την εκκαθάριση: «Η λογική λέει ότι αφορά τις ομάδες που θα ξεκινήσουν την εκκαθάριση από εδώ και πέρα. Αυτή η ανησυχία στον κόσμο του Άρη προέρχεται από διάφορες φήμες που έχουν βγει από κάποια μέλη της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού».
Αν έχει να φοβηθεί κάτι ο Άρης: «Ο υπάρχον νόμος είναι σαφέστατος. Έχει το δικαίωμα να συστήσεις νέα ΠΑΕ έστω και αν η παλιά είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης. Έχεις και το δικαίωμα να αναβιώσεις και την παλιά αλλά θα πρέπει να είναι σύμφωνη και η Γενική Συνέλευση της παλιάς ΠΑΕ. Το δεύτερο σκέλος δεν είναι στο χέρι του ερασιτέχνη. Άρα, η πιο εύκολη εκδοχή είναι η νέα ΠΑΕ».
Για την δικαιοδοσία της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού:  «Αμφιβάλλω αν οι άνθρωποι που αποτελούν την επιτροπή έχουν διαβάσει το νόμο που οφείλουν να εφαρμόσουν. Βλέπω πως σε πολλές των περιπτώσεων, όχι μόνο του Άρη, δεν πράττουν σωστά. Δεν ξέρω για ποιο λόγο έβγαλαν αυτή τη γνωμοδότηση, χωρίς να τους το ζητήσει κανείς. Δεν την βγάλανε για τον Άρη γιατί δεν αναφέρετε το όνομα του Άρη, αλλά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Μόνο Άρης και ΟΦΗ έχουν αυτό το θέμα τη δεδομένη στιγμή. Απορίας άξιο από πού έβγαλαν αυτή την γνωμοδότηση, κάτι που το θεωρώ και ύποπτο. Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο αυτού του κειμένου είναι εσφαλμένο. Ακόμη και πιστοποιητικό συμμετοχής να μην δώσει επειδή δεν έχει εκκαθαριστεί η παλιά ΠΑΕ, κάτι που δεν είναι παράνομο να μην έχει εκκαθαριστεί η παλιά, δεν επιφέρει τη μη συμμετοχή της ομάδας στη Football League, απλά την επιβολή κάποιων κυρώσεων σύμφωνα με τον κώδικα της ομοσπονδίας».
Για τις διαφορές και τις ομοιότητες πέρσι με φέτος: «Πέρσι η ΕΠΟ έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι εις βάρος του Άρη που ήταν εκτός νόμου και κανονισμών. Αυτή τη φορά δεν θα έχει τέτοιου είδους προβλήματα ο Άρης».
To Top