Μάλκοβιτς κατά Μπερτομέου για τα εγγυημένα συμβόλαια της Ευρωλίγκα

Ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον των ομάδων της Αδριατικής Λίγκας είναι ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος τάσσεται αντίθετος με τα 16 εγγυημένα συμβόλαια στη διοργάνωση.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Κάθετα αντίθετος με τα 16 εγγυημένα συμβόλαια που πρόκειται να δίνονται στην Ευρωλίγκα, τάχθηκε ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, ο οποίος βλέπει τις ομάδες από την Αδριατική Λίγκα να πληρώνουν το «μάρμαρο» της… δύναμης του χρήματος, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

«Ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν παίζουν με 7-8 ξένους παίκτης. Θα ήθελα πολύ να δω μία από αυτές τις ομάδες να κατακτούν τον τίτλο στην ABA League, αλλά τι θα γίνει μετά; Δε θα παίξουν στην Ευρωλίγκα. Άρα, για ποιο λόγο παίζουμε; Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που σκέφτεται η Ευρωλίγκα.

Όταν μίλησα με τον Τζόρντι Μπερτομέου, του είπα ότι είναι αδύνατον αυτή η περιοχή να μη δώσει μία ομάδα στην Ευρωλίγκα. Αλλά προφανώς η δύναμη του χρήματος υπερισχύει. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι από την Αγία Πετρούπολη. Πιστεύω ότι ο πρωταθλητής της ΑΒΑ δε θα παίζει πια στην Ευρωλίγκα. Αλλά ακόμα κι αν παίξουμε, θα έχουμε πολλούς Αμερικάνους παίκτες και δε θα υπάρχει κανένα όφελος για το δικό μας μπάσκετ.

Τα πάντα έχουν να κάνουν με χρήματα. Η Ευρωλίγκα έτσι όπως έχει γίνει, βασίζεται μόνο στα χρήματα. Αλλά όταν η Λίβερπουλ, που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λίγκ, πήρε 300εκ., η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα έχουν μεγάλη χασούρα. Τι συζητάμε;», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Σέρβος προπονητής σε τηλεοπτική του παρουσία.

To Top