ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάνου Γκαρθία: Είναι στα… χάι του και πιο απελευθερωμένος!

Ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο του αγώνα το περασμένο Σάββατο, στη νίκη του Άρη με 3-0 επί του Βόλου.

Ο Μάνου Γκαρθία έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, σημειώνοντας το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του. Σε όσες ομάδες έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα ο Ισπανός ποδοσφαιριστής δεν έχει σκοράρει τρία γκολ, σε ένα παιχνίδι. Μετέτρεψε σε προσωπικό σόου την αναμέτρηση με το Βόλο, πετυχαίνοντας τρία πανέμορφα γκολ, καθώς το ένα ήταν πιο ωραίο από το άλλο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είναι στα… χάι του και σίγουρα πιο απελευθερωμένος. “Είμαι χαρούμενος γιατί δεν σκοράρω συχνά, αλλά πιο πολύ είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Περάσαμε το Βόλο, πρέπει να προχωρήσουμε για να πετύχουμε το στόχο της Ευρώπης και άμεσα να σκεφτούμε το παιχνίδι της Τετάρτης”, όπως είπε, ενώ λίγο αργότερα ο Άλαν Πάρντιου “αποκάλυψε” ότι έγινε μια συζήτηση με σχετικές οδηγίες στην ανάπαυλα του αγώνα με τον Βόλο. Εκείνο που ζήτησε ο προπονητής από τον Ισπανό ήταν να παίξει πιο απελευθερωμένα και να γίνει πιο ουσιαστικός. Παράλληλα, μιλώντας και με τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς της ομάδας είπε χαρακτηριστικά: “βάλτε τον Μάνου περισσότερο στο παιχνίδι”. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι…

Όπως κατέγραψε στην ανάλυσή του στο PRESSARIS ο Αντώνης Πακαλίδης μετά το παιχνίδι για τον Μάνου Γκαρθία:

“Ήταν φάση που ο Άρης την έπαιξε από την άμυνα στην επίθεση με άμεσες μεταβιβάσεις, άφησε πίσω τους αμυντικούς που είχαν βγει μπροστά, και με κινήσεις που θύμιζαν καλοκουρδισμένη μηχανή, έδωσαν στον σκόρερ χώρο να σκεφτεί τις επιλογές του. Αυτός με μαεστρική ακρίβεια εκτέλεσε τον ανήμπορο τερματοφύλακα με πλασέ στην απέναντι γωνία του τέρματός του.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Άρης ξεδίπλωσε την επιθετική του αρετή και κάθε επίθεση μύριζε γκολ. Ο Γκρέι τραβούσε τους αμυντικούς μέσα στην περιοχή, άδειαζε το χώρο στον άξονα του τέρματος, ο Νταρίντα έπαιξε με κοντινές πάσες και έσπαζε την πίεση στο χώρο του κέντρου, ο Μαντσίνι περίμενε τις πάσες στη γραμμή χωρίς να συγκλίνει, ο Ματέο απασχολούσε τους κεντρώους του Βόλου και ο Μανού είχε χώρους για να μας δείξει το ταλέντο του.

Το δεύτερο τέρμα του εξέθεσε τον τερματοφύλακα για ακόμη μία φορά, τα εύσημα όμως ανήκουν και στον Γκρέι γιατί έκανε την κίνηση που τράβηξε την άμυνα πάνω του. Το τρίτο γκολ είναι η επιτομή της αυτοπεποίθησης. Έχοντας τη μπάλα στα πόδια έξω από την περιοχή, δεν ψάχνει κάποιον να πασάρει αλλά σουτάρει με τόσα φάλτσα και δύναμη που αφήνει τον τερματοφύλακα στήλη άλατος. Σουτ απ’ αυτά που λείπουν στην ομάδα. Ουσιαστικά τα γκολ του Μάνου έδειξαν πως μπορεί να διαλυθεί μία άμυνα στις αποστάσεις της και ψάχνει να βρει τα μαρκαρίσματα. Αυτό είναι άλλωστε το σημείο στο οποίο πάρα πολλές φορές έχω επισημάνει ότι χρειάζεται ο Άρης. Τον σκόρερ που θα έρθει από πίσω. Σ’ αυτό το ματς βγήκε ο Μάνου…”.

Για την ιστορία, το πρώτο γκολ του Μάνου Γκαρθία κόντρα στον Βόλο είναι υποψήφιο για best goal της 19ης αγωνιστικής. Κι όχι άδικα.

To Top