ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάντζιος: “Δείξαμε αφέλεια και το πληρώσαμε”

Ο Άκης Μάντζιος στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Άρης το παιχνίδι ειδικά στα τελευταία λεπτά και μετά το 2-1.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Άρη:

«Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν μας ικανοποιεί. Βασικά, αυτοκτονήσαμε σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο στα πρώτα τριάντα λεπτά ήμασταν παθητικοί και αργοί σε σκέψη και κίνηση είτε με είτε χωρίς την μπάλα με συνέπεια να μην έχουμε δημιουργία. Ζωντανέψαμε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του ημιχρόνου και στο δεύτερο αφού προηγηθήκαμε νωρίς είχαμε κακή αμυντική συμπεριφορά στις όποιες ευκαιρίες έκανε η Λαμία. Δώσαμε δικαιώματα και παρά το ότι είχαμε ένα σωρό καθαρές ευκαιρίες δεν τελειώσαμε το παιχνίδι. Στο τέλος δεν φερθήκαμε με εξυπνάδα αλλά με αφέλεια σαν ομάδα».

Ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να διορθωθεί αυτή η συμπεριφορά. «Διορθώνεται με δουλειά. Σας είπα, αντιδράσαμε με αφέλεια και πληρώσαμε τις χαμένες ευκαιρίες μαζί με την κακή αμυντική συμπεριφορά. Θα δουλέψουμε με τα παιδιά που έχουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Στο δεύτερο ημίχρονο, τρέξαμε, πιέσαμε, δημιουργήσαμε, είχαμε θέληση…».

Εκεί του τέθηκε ερώτηση για το γεγονός ότι για δεύτερη φορά δεν πήρε τίποτε από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο όπως οι Βερστράτε, Κάρλσον. «Θα αξιολογηθούν όλοι και όλα και θα δούμε πώς θα πορευτούμε στον δεύτερο γύρο. Υπάρχουν απαιτήσεις απ’ όλους. Είναι λογικό κάποιες φορές να δίνουν πράγματα οι παίκτες και κάποιες άλλες όχι αλλά απ’ όλους υπάρχει απαίτηση».

Για την ενίσχυση της ομάδας βάσει και του εξαιρετικά δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί αλλά και για συμβόλαια που βαραίνουν την ομάδα και για την ακρίβεια για παίκτες οι οποίοι δεν προσφέρουν «Έχουμε έξι παιχνίδια σε δεκαοκτώ μέρες και προφανώς θέλουμε να έχουμε επιλογές. Με ρωτήσατε και για τα συμβόλαια. Είναι ζήτημα διοίκησης. Όλοι θα αξιολογηθούν».

Σχετικά με τις επιπτώσεις του αρνητικού αποτελέσματος στην ψυχολογία της ομάδας, είπε ότι… «δεν τη φοβάμαι την ομάδα. Προφανώς τα παιδιά είναι σκασμένοι από αυτό που έγινε. Πρέπει να βελτιωθούμε για να τελειώνουμε τις φάσεις αλλά και να αποφεύγουμε πράγματα σαν το σημερινό με την έλλειψη αποτελεσματικότητας, την κακή αμυντική συμπεριφορά και τα λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα».

To Top