ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μάντζιος: “Δεν χαλαρώνουμε παρά το +9”

O Απόλλων Σμύρνης παραμένει πρώτος και ο προπονητής του Άκης Μάντζιος σχολίασε το +9 και τη διατήρηση της κορυφής.

Αναλυτικά είπε μετά το 4-1 επί του Αιγινιακού:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάναμε μία δίκαιη και σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος σαν πρώτο στόχο είχε την παραμονή του. Μπήκαμε δυνατά, αποφασιστικά, με όρεξη, παρότι είχαμε μία ημέρα λιγότερη να ξεκουραστούμε από το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα.

Νομίζω ότι και τα γκολ κάναμε και φάσεις δημιουργήσαμε για ένα μεγαλύτερο σκορ. Συνεχίζουμε, είμαστε στην κορυφή και θέλουμε να παραμείνουμε εκεί, προσγειωμένα όμως.

Το σημαντικό είναι να ξεκουραστούμε τώρα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το παιχνίδι των Σερρών, το οποίο θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο.  Άλλη μία φορά συγχαρητήρια στα παιδιά.

Να ευχηθώ στον Αιγινιακό καλή συνέχεια, να εκπληρώσει το στόχο του και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Απόλλωνα που είναι κοντά μας και μας βοηθά».

Τρία παιχνίδια- τρεις νίκες. Για την προετοιμασία και τη διαχείριση και αν υπάρχει διαφορά στα τελευταία ματς:

«Έχοντας 3 παιχνίδια μέσα σε 8 ημέρες ξεκινάμε ένα νέο προγραμματισμό, πάντα έχουμε ένα πλάνο, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά. Δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί το παιχνίδι, όχι μόνο όσον αφορά το αποτέλεσμα, αλλά έχει να κάνει με τους παίκτες αν υπάρχει κάποια κούραση ή τραυματισμό.

Είχαμε σαν πλάνο να διαχειριστούμε διαφορετικά τα παιχνίδια με κάποια παιδιά. Μας βγήκε, δεν έχουμε βγάλει κάποιο τραυματισμό και δίνουμε σε χρόνο και σε κάποια παιδιά να παίξουν, όπως ο Αντώνης που δεν είχε συμμετοχή στα τελευταία παιχνίδια. Ή ο Τζάνης, που είχε τραυματισμό, γιατί τους χρειαζόμαστε όλους και είναι υπερπολύτιμοι για εμένα και την ομάδα. Είναι ευχάριστος πονοκέφαλος για εμένα».

Για τον αγωνιστικό χώρο και αν επηρεάζει την ομάδα:

«Μεγάλος πόνος. Νομίζω ότι είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει στην οικογένεια του Απόλλωνα μία τέτοια ομάδα, που θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο να έχει έναν τόσο τραγικό αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος της σεζόν και είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο γίνεται. Τα πιέζω τα παιδιά, είναι δύσκολο, δεν θέλω να το έχουμε σαν δικαιολογία, αλλά πρέπει να παίξουμε. Είναι δύσκολο όταν πρέπει να κάνεις μία πάσα σωστή».

Για το αήττητο και αν είναι βάρος ή κίνητρο:

«Αυτό δεν το σκέφτεται κανένας. Δεν το σκεφτόμαστε. Μας αρέσει, αλλά ποτέ δεν το σκεφτόμαστε. Εμείς θέλουμε να παίρνουμε τα παιχνίδια και να πάρει την κατηγορία η ομάδα. Αν μπορέσουμε και μείνουμε αήττητοι, θα είναι ένα επιπλέον κολακευτικό σχόλιο για την ομάδα, αλλά τίποτα παραπάνω. Θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία, αυτός είναι ο στόχος».

Για το συν 9 και αν για την ομάδα είναι άνεση ή θα χαλαρώσει:

«Σίγουρα είναι καλύτερο να έχεις διαφορά από το να μην έχεις. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να χαλαρώσει η ομάδα μας και να σκεφτούμε ότι έχουμε το συν 9 και να είμαστε πιο χαλαροί, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Σε κάθε παιχνίδι γίνεται μάχη. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όσο είμαστε μπροστά και κερδίζουμε, αυτό θέλουμε. Να υπάρχει διαφορά, αν μπορεί να μεγαλώσει, θα είμαστε καλύτερα. Αλλά και να μικρύνει… Πλέον , ο Απόλλων κρατά την τύχη στα πόδια του. Από τη στιγμή που είμαστε πρώτοι, ότι παιχνίδια και να έχουμε είτε είναι με μικρότερες ομάδες είτε θα μπούμε στα ντέρμπι. Κανείς δεν λέει ότι στα ντέρμπι θα χάσεις είτε είναι εκτός είτε είναι εντός και διεκδικείς βαθμό και βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια».

To Top