ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Ενέργεια, πειθαρχία και συγκέντρωση στις Σέρρες, θα δώσουν λύσεις οι νέοι παίκτες”

Ο Άκης Μάντζιος, σε δηλώσεις του για το αυριανό (3/2) εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη με τον Πανσερραϊκό, τόνισε τι πρέπει να διαθέτει η ομάδα του στο δέκατο σερί ματς σε διάρκεια ενός μήνα – Πώς σχολίασε τα μεταγραφικά αποκτήματα, αλλά και τη “μέρα Άλκη”.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

Αρχικά, στην ερώτηση για το δέκατο παιχνίδι σερί μέσα σε διάστημα ενός μήνα, που είναι αύριο με τον Πανσερραϊκό, προερχόμενη η ομάδα του από δύο καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, τόνισε: “Πάμε στο δέκατο παιχνίδι στη σειρά. Παίζουμε κάθε τρεις ημέρες μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Δέκα παιχνίδια σε τόσο διάστημα είναι πάρα πολλά, αν συνυπολογίσει κανείς και τα ταξίδια που έπρεπε να κάνουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να πορευτούμε με αυτό, όμως, και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συνθήκες. Βεβαίως, παίρνοντας καλά αποτελέσματα, αυτό μας δίνει καλύτερη ψυχολογική διάθεση κι είναι κάτι που το θέλουμε για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο”.

Σχετικά με το πώς περιμένει τον Πανσερραϊκό στη δική του έδρα, απάντησε: “Είναι μια ομάδα καλή ο Πανσερραϊκός! Μια ομάδα, που δείχνει ότι έχει αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι της. Πιστεύω ότι θα είναι απαιτητικό και δύσκολο παιχνίδι. Εκεί που εστιάζουμε είναι να κάνουμε διαχείριση δυνάμεων. Να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να πάρουν ανάσες. Θέλουμε να τους κρατήσουμε “φρέσκους”. Αυτό είναι το πρόβλημά μας τη δεδομένη στιγμή και θα το διαχειριστούμε αναλόγως. Για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, πρέπει να έχουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες αυτού του αγώνα για να διεκδικήσουμε τη νίκη”.

Και σχολίασε για το πώς πρέπει να προσεγγίσει αγωνιστικά ο Άρης την αναμέτρηση, στη δύσκολη έδρα του Πανσερραϊκού: “Ξέρουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του Πανσερραϊκού. Το κυριότερο είναι να είμαστε φρέσκοι και ξεκούραστοι, για να αντιμετωπίσουμε ακόμη ένα παιχνίδι εκτός έδρας ιδιαίτερα απαιτητικό”.

Στην ερώτηση για το μεταγραφικό πάρε δώσε του Άρη μέσα στον Ιανουάριο κι αν είναι ικανοποιημένος ο ίδιος από τις προσθήκες στο ρόστερ, είπε με έμφαση -και ειδικότερα για τον τελευταίο που αποκτήθηκε, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ: ‘Έγιναν προσθήκες στο ρόστερ. Μπορέσαμε και φέραμε παίκτες, που θα μας δώσουν λύσεις. Με αυτούς θα πορευτούμε. Ο Καρίμ είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Θα είναι μια καλή λύση. Είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί το ξέρει καλά. Γνωρίζει πολύ καλά και τον Άρη. Τον περιμένουμε με το καλό να ενσωματωθεί στην ομάδα μας και να μας δώσει τις λύσεις που έχουμε ανάγκη”.

Αναφορικά με τη χθεσινή δύσκολη λόγω συναισθηματικής φόρτισης ημέρα, την “ημέρα του Άλκη”, ο Άκης Μάντζιος είπε πώς την έζησε: “Εγώ το έζησα και τη στιγμή που είχε γίνει πριν δύο χρόνια… Ας έχουν περάσει δύο χρόνια, είναι μια δύσκολη στιγμή, γιατί όλα αυτά σου φέρνουν άσχημες μνήμες. Πραγματικά υπάρχει ακόμη ένα “γιατί έγινε όλο αυτό;”, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Το έχουμε ξαναπεί, ελπίζαμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ότι θα είναι ο τελευταίος, όμως, δυστυχώς δεν ήταν ο τελευταίος. Ας ελπίσουμε από εδώ και πέρα να μην υπάρχουν άλλα θύματα οπαδικής βίας. Να αλλάξουμε όλοι το μυαλό μας όσον αφορά στο ποδόσφαιρο και να το δούμε ως κάτι διαφορετικό. Να το ευχαριστιόμαστε, παρά να γίνονται επεισόδια. Ελπίζω κάτι να αλλάξει!”

To Top