ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: «Η πορεία του Μήτρογλου δείχνει γιατί είναι μεγάλη μεταγραφή»

Για τα κέρδη του Άρη από το τρίποντο στη Ριζούπολη, τις 100 νίκες στην προπονητική του καριέρα, τον Κώστα Μήτρογλου, αλλά και το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports, o Άκης Μάντζιος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα κέρδη του Άρη από το διπλό στη Ριζούπολη: «Κάναμε μια σημαντική νίκη με καλή εμφάνιση για 65′  Είχαμε δυνατότητα να τελειώσουμε το παιχνίδι ήταν νίκη ψυχολογίας που μας δίνει δυνατότητα να συνεχίσουμε για το επόμενο παιχνίδι.

Για το γεγονός πως συμπλήρωσε 100 νίκες στην προπονητική του καριέρα: «Ενημερώθηκα, γιατί δεν το γνώριζα. Ο κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Στόχος δικός μου είναι να μπορώ με την ομάδα του Άρη να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να πάμε με την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το γεγονός πως ο Άρης πλέον έχει περισσότερες εκτός έδρας νίκες: «Είμαστε μία ομάδα που εντός και εκτός έχουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, παίρνουμε νίκες και δεν μας ενδιαφέρει αν παίζουμε εντός εκτός. Πάντα η προσέγγιση του αγώνα για εμάς είναι ίδια. Ίσως στα έκτος έδρας παιχνίδια βρίσκουμε περισσότερους χώρους σε σχέση με τα εντός διότι οι αντίπαλοι κλείνονται περισσότερο».

Για την έλευση του Κώστα Μήτρογλου: «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αρνητικό. Η πορεία του τα λέει όλα. Είναι ένας επιθετικός που έχει έμφαση στο γκολ. Είναι μία μεγάλη μεταγραφή, τον περιμένουμε και είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει πολύ».

Για το αν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που θα μπορούσε να κάνει: «Είναι σημαντική μεταγραφή. Ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θέλει χρόνο και το σημαντικό είναι να βρει τον ρυθμό του μέσα από τα παιχνίδια».

Για τον μεγάλο ανταγωνισμό σε κάθε θέση: «Είναι πολύ σημαντικό το γεμάτο ρόστερ. Στην αρχή της χρονιάς υπήρχαν τα προβλήματα με τον κορωνοιό,  αν θυμάστε καλά σε έξι αγωνιστικές είχαν παίξει και οι τρεις τερματοφύλακες μας. Αξιολογούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δίνουμε τη δυνατότητα όποτε κρίνουμε να κάνουμε όσες αλλαγές απαιτούνται».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ σοβαροί. Για εμάς το πρόβλημα είναι η επιβάρυνση κυρίως λόγω γηπεδικών συνθηκών. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που κατά την άποψή μου αδικείται από τη θέση της στη βαθμολογία, έχει νέο προπονητή και εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι».

Για την έλευση του Φέστα: «Δεν έχουμε πολλά δείγματα όσον αφορά τη δουλειά του στην ΑΕΛ. Σίγουρα θέλει τον χρόνο του, αλλά θα είναι παιχνίδι που πρέπει να έχουμε υπομονή, πειθαρχία και σοβαρότητα για να το κερδίσουμε».

Για το αν είναι διαθέσιμοι Μπεναλουάν και ο Ματίγια: «Θα είναι μαζί μας στο αυριανό παιχνίδι». 

To Top