ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Η πρώτη νίκη σε ντέρμπι, την περιμέναμε, την θέλαμε”

Ο Άκης Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε σε μία δίκαιη νίκη.

Όπως είπε:

“Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έκαναν μία πολύ σημαντική νίκη, η πρώτη σε ντέρμπι. Ήταν ένα παιχνίδι που το περιμέναμε και θέλαμε. Βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, κερδίσαμε δίκαια”.

Σε σχέση με την πρώτη θητεία του είπε: “Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό… Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να ξέρεις τί έχεις στα χέρια σου. Από πλευράς τακτικής έπρεπε να υπηρετήσουμε αυτό το πλάνο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κάναμε ένα έξυπνο παιχνίδι, το διαχειριστήκαμε καλά. Κλείσαμε το παιχνίδι του αντιπάλου από τον άξονα. Σε ένα ματς υπάρχουν στιγμές, εμείς τις είχαμε με το μέρος μας. “

Για την παρουσία δύο “εξαριών” για πρώτη φορά φέτος είπε: “Είναι το δέκατο ματς που είμαι εδώ. Δεν έχουμε ίδια ενδεκάδα σε δύο σερί ματς λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Σήμερα είχαμε τον Ζουλ και τον Μόουζες που έλειπαν. Κάθε απώλεια είναι σημαντική και θέλω να έχω επιλογές για να διαχειρίζομαι καλύτερα τα παιχνίδια. Ειδικά στον άξονα ήταν σημαντική η απουσία ενός δεύτερου χαφ για μεγάλο διάστημα”.

Για τη νίκη που συνδυάστηκε με την καλή εικόνα αρκετών όπως και ο Μπράμπετς, λίγες μέρες μετά το παράπτωμά του με την Εθνική Τσεχίας: “Ο Γιάκουμπ στεναχωρήθηκε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι όλοι μας γνωρίζουμε τον χαρακτήρα του. Και αυτός απορούσε για το λάθος που έκανε, Τον στηρίξαμε, είναι ο αρχηγός μας. Σταθήκαμε κοντά του και ήταν αποτελεσματικός”.

Μιλώντας επίσης για την απόδοση του Άρη  στα ντέρμπι φέτος είπε: “Όταν ήρθα δεν είχαμε τις δυνατότητες να υπηρετήσουμε το αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι στο ίδιο επίπεδο. Σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα. Και με τον Ολυμπιακό είχαμε καλύτερες στιγμές”.

Στο αποψινό ματς η ομάδα πήρε καθοριστικές βοήθειες και από τον πάγκο, κάτι στο οποίο στάθηκε ο Μάντζιος: “Σε όσα πήγαμε καλά, οι βοήθειες από τον πάγκο ήταν καθοριστικές. Υπάρχουν ματς που χάσαμε και οι αλλαγές δεν μας έδωσαν βοήθεια. Ο Τζούρασεκ έχασε ένα μεγάλο διάστημα λόγω τραυματισμού. Για μένα αυτά τα παιδιά που ήταν τραυματίες δεν τους έχω δουλέψει πολύ, δεν τους έχω μάθει ακόμα όσο θέλω. Κάθε παιχνίδι που περνάει και κάθε τραυματίας που γυρίζει είναι πολύ σημαντικό”.

To Top