Μάντζιος: «Θα ήταν άδικο να μην παίρναμε τους βαθμούς»

Ο Άκης Μάντζιος στάθηκε στο εκπληκτικό τελευταίο 20λεπτο της ομάδας του ενώ παρεκκλίνοντας από τις συνήθειές του αναφέρθηκε και στη φάση του Στάικου υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε καθαρή κόκκινη κάρτα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αρχικά ο προπονητής του Άρη υποστήριξε ότι… «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κλείνοντας το τελικό κομμάτι του αγώνα έκαναν κατάθεση ψυχής σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο θα ήταν άδικο να μην πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο ο οποίος ήταν θετικός μαζί μας όσο κυλούσε ο χρόνος. Θέλω να ευχηθώ περαστικά στα δύο παιδιά που είχαν τροχαίο και να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του Βαγγέλη».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ότι συνήθως ο Άρης υστερούσε στο τελευταίο κομμάτι ενός αγώνα και αυτή τη φορά ήταν το καλύτερό του. «Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή αλλά όχι τον έλεγχο. Μόνο κάποια καλά διαστήματα είχαμε αλλά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχαμε υπομονή, σωστή ανάπτυξη, ήμασταν πιεστικοί και κάναμε αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Πιστεύω ότι μας βοήθησε αρκετά η διακοπή γιατί τα παιδιά ήρθαν κοντά το ένα με το άλλο και δουλέψαμε πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια. Απλά θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα απόδοσης σαν αυτή που μας χαρακτήρισε στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Για να το καταφέρουμε είναι αναγκαίο να έχουμε αυτοπεποίθηση».

Σε ερώτηση για τη χρησιμοποίηση του Μιχάλη Παναγίδη σ’ ένα κομβικό σημείο του αγώνα απάντησε αρχικά… «ας γίνει η αρχή» για να συμπληρώσει: «Είναι καλός ποδοσφαιριστής ο οποίος δουλεύει στην προπόνηση και θεωρώ ότι είχε θετική παρουσία. Όντως μπήκε σ’ ένα κομβικό σημείο του αγώνα, πιστεύω ότι μας βοήθησε».

Ο Άκης Μάντζιος ρωτήθηκε για τα παράπονα του Πάμπλο Γκαρσία για τη διαιτησία αλλά και τη φάση του Στάικου όπου διαμαρτυρήθηκε έντονα για απευθείας αποβολή. «Γνωρίζετε ότι δεν τοποθετούμαι για τη διαιτησία. Θεωρώ ότι ειδικά η φάση του Στάικου είναι ξεκάθαρη και απορώ γιατί ο διαιτητής ήταν ακριβώς δίπλα. Δεν την έχω δει στο βίντεο για να έχω τελική άποψη, μπορεί να κάνω λάθος αλλά αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η αίσθησή μου. Σε ότι αφορά το τέλος του ημιχρόνου που ρωτήσατε. Ποδόσφαιρο είναι, υπάρχουν αντιπαραθέσεις, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλό για να ξυπνάει και η ομάδα».

Σχετικά με τον Λορέν Μορόν και το ότι είχε την πρώτη τελική προσπάθεια στο 80ο λεπτό, απάντησε: «Νομίζω ότι είχε να κάνει με τη δουλειά της ομάδας. Δεν ήταν σε κακή μέρα ο Μορόν. Δεν πήγαν οι μπάλες εκεί που έπρεπε γιατί δεν είχαμε την ταχύτητα αλλά και την ένταση στο παιχνίδι μας για να δημιουργήσαμε. Δεν είχαμε επίσης την τελική συνεργασία. Στο πρώτο ημίχρονο απλά είχαμε κατοχή μπάλας. Μας έλειψε η ένταση στο παιχνίδι μας, απλά είχαμε κάποια διαστήματα σαν τη φάση του Σάπι όπου αν έβαζε το γκολ θα ήταν πραγματικά καταπληκτικό έπειτα από τη φοβερή ενέργεια που έκανε».

To Top