ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: «Θα είναι επιτυχία να καταφέρουμε να κρατήσουμε τον Σίλβα – Αγώνας “κλειδί” με την ΑΕΚ»

Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά και την πιθανή παραμονή του Σιαντε Σίλβα, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στους “κιτρινόμαυρους” από την Γουέστ Χαμ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα, τι κρατάει και τι τον προβλημάτισε: «Μας προβλημάτισε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ήταν το χειρότερο ημίχρονο που κάναμε φέτος. Στην ουσία δεν κάναμε τίποτα από αυτά που θέλουμε ως ομάδα. Το θετικό είναι πως αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης που είναι πολύ σημαντικοί για τη συνέχεια της διαδικασίας των πλέι οφ».

Για το γεγονός πως η νίκη ήρθε μέσα από τις αλλαγές του: «Είναι σημαντικό για την ομάδα. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ, με παίκτες που είναι καλοί και ποιοτικοί. Ξεκινάνε οι 11 και όσα παιδιά έρχονται όταν τους ζητηθεί βοηθούν και αυτό είναι σημαντικό».

Για το αν η παρουσία των Σίλβα και Μάνου αλλάζουν τα πλάνα του ενόψει της ενδεκάδας στο παιχνίδι της Κυριακής: «Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Και ο Σίλβα και ο Μάνος ξέρουμε τι μπορούν να δώσουν. Έχουν αρκετές δυνατότητες και τα δύο παιδιά. Θα το σχεδιάσουμε ανάλογα το παιχνίδι».Για το αν είναι επιθυμία του να παραμείνει ο Σίλβα στον Άρη και τη νέα σεζόν: «Είναι ένας χαρισματικός παίκτης. Έχει πολλά προσόντα και είναι ένα παιδί που θεωρώ δεν είχε πολλά παιχνίδια πριν τον Άρη και αγώνα με τον αγώνα κι αν η ομάδα μπορέσει να τον κρατήσει θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και αν είναι «κλειδί»: Αν το δούμε βαθμολογικά ναι είναι αγώνας κλειδί. Έχει όμως πολλούς αγώνες ακόμα. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση. Είναι ένα ντέρμπι και πάντα θέλει προσοχή».

Για το αν παίζει ρόλο η ψυχολογία των δύο ομάδων: «Μιλάμε για ένα ντέρμπι. Το πως θα παρουσιαστεί η κάθε ομάδα παίζει ρόλο. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε σε κανένα σημείο, ούτε να κοιτάξουμε την ψυχολογία της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ, έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας και να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι».

Για τον Μήτρογλου κι αν είναι έτοιμος: «Θα το δούμε. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, ήταν ένας επιπόλαιος τραυματισμός. Θα το δούμε στην προπόνηση πως θα εξελιχθεί».

Για το αν υπάρχουν άλλες απουσίες: «Τα γνωστά. Οι Μπεναλουάν και Κάτσε και ο Ιωάννου που δεν θα προλάβει να παίξει, είναι ρίσκο, αλλά την επόμενη εβδομάδα ο Ιωάννου θα είναι μαζί μας».

To Top