ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάντζιος: Οι δύο μήνες στον πάγκο του Άρη, οι αναβολές και ο χρόνος για τις βελτιώσεις

H επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Άρη είναι στις 22 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, για την 9η αγωνιστική της Super League. 

Εκείνη τη μέρα, ο Άκης Μάντζιος θα συμπληρώσει δύο ακριβώς μήνες στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων”, καθώς στις 22 Σεπτεμβρίου είχε προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα.

Μέχρι στιγμής έχει τρεις νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό, Απόλλων Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης, αλλά και μία ισοπαλία, εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντεμπούτο του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο.

Ωστόσο, το ματς με τον Παναιτωλικό θα είναι μόλις το πέμπτο του στον πάγκο του Άρη, καθώς οι δύο αναβολές (με ΑΕΛ και ΑΕΚ) δεν του επέτρεψαν να καθοδηγήσει την ομάδα και στις έξι αναμετρήσεις που ήταν προγραμματισμένες.

Αυτό, όμως, του έδωσε την δυνατότητα να έχει περισσότερο χρόνο με τους ποδοσφαιριστές του για να δουλέψει σε τομείς όπως η φυσική κατάσταση και η τακτική. Μία διακοπή του πρωταθλήματος μετά τον Παναθηναϊκό, η αναβολή με την Λάρισα και τώρα η εκ νέου διακοπή και πάλι για τις Εθνικές ομάδες συν την αναβολή με την ΑΕΚ.

Πολλές… ελεύθερες μέρες, δίχως την πίεση της προετοιμασίας για έναν αγώνα άμεσα, προκειμένου να δουλέψει στις αδυναμίες της ομάδας, να γνωρίσει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές του και να δώσει έμφαση στο κομμάτι της τακτικής, ειδικά μεσοεπιθετικά, όπου θέλει την ομάδα του περισσότερο αποτελεσματική στο γκολ.

Πλέον, ο Άκης Μάντζιος έχει ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα και το ρόστερ της που απαριθμεί φέτος 30 ποδοσφαιριστές, κάτι που θα είναι του είναι πολύ χρήσιμο στα δύσκολα ματς που ακολουθούν μετά την διακοπή, μέχρι τις γιορτές.

 

To Top