Μάντζιος: “Οριακό αλλά και δύσκολο το παιχνίδι με τον Άρη”

Κομβικό χαρακτήρισε για την Κέρκυρα το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Άρη ο Άκης Μάντζιος στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Media Day. Ο προπονητής των Φαιάκων θεωρεί πως μια νίκη μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στην προσπάθεια της ομάδας του να παραμείνει στην κατηγορία. 

Ο Μάντζιος τόνισε αρχικά πως «είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πολύ κρίσιμο -οριακό, θα το έλεγα- απέναντι σε μια ομάδα, με την οποία έχουμε τον ίδιο στόχο. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα όλη την εβδομάδα, για να το κερδίσουμε και πιστεύω ότι τη Δευτέρα θα κάνουμε μία νίκη, που θα μας φέρει ξανά κοντά στο στόχο της σωτηρίας. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε σε καλό δρόμο. Οι εμφανίσεις μας, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, έχουν αλλάξει πολύ και την ψυχολογία της ομάδα μας», τόνισε κατ’ αρχήν, προτού απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Για το αν το φρέσκο 3-5-2 θα αποτελέσει “μπούσουλα” εκ νέου: «Χρειαζόταν να κάνουμε κάποιες αλλαγές, ώστε, με ένα διαφορετικό σύστημα, να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στο επιθετικό κομμάτι. Νομίζω ότι και στα δύο ματς που το ακολουθήσαμε (σ.σ. με Λεβαδειακό- Κύπελλο και Skoda Ξάνθη), η ομάδα ήταν καλή, δημιούργησε φάσεις, είχε τελικές, ενώ και στο αμυντικό κομμάτι σταθήκαμε αρκετά καλά. Το σύστημα, βέβαια, εξαρτάται και από τον αντίπαλο – τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Γενικά, είναι ένα σύστημα που θεωρώ ότι μας ταιριάζει, αλλά μέχρι τη Δευτέρα θα δούμε εάν θα το ακολουθήσουμε ή θα διαφοροποιηθούμε».

Για το αν υπολογίζονται όλοι οι καινούργιοι παίκτες: «Υπολογίζονται κανονικά όλοι οι παίκτες. Με τα νέα παιδιά, που ήρθαν, οι λύσεις είναι, πλέον, περισσότερες και θα είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για μένα, όχι μόνο ο καταρτισμός της ενδεκάδας, αλλά και της δεκαοκτάδας».

Για το αν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφικές προσθαφαιρέσεις:  «Η εισήγησή μου είναι να αποχωρήσουν άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, δε νομίζω ότι θα έρθουν άλλοι. Με τον Αθανασίου μάλλον να κλείσουμε το ρόστερ μας».

Για το πως αντιμετωπίζει τον Άρη: «Ο αντίπαλος έρχεται με δύο σημαντικές απουσίες (σ.σ. Πουλίδο, Αγκάνθο). Δε με φοβίζει κάτι ιδιαίτερο. Σίγουρα, είναι μια ομάδα που θέλει προσοχή, έχει κάποιους παίκτες καλούς, “κλειδιά” και μια ενίσχυση με τρία παιδιά από τον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα. Εμείς, αυτό που πρέπει να κοιτάμε, είναι η δική μας ομάδα. Σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς, να έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα τέτοιο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να πάρουμε, μέσα στο γήπεδο, τους βαθμούς της νίκης».

Για το αν θα παίξει ο Βενέτης:  «Έχουμε ένα ερωτηματικό με τον Βενέτη, ο οποίος έχει έναν τραυματισμό από το παιχνίδι με την Τρίπολη (σ.σ. θλάση στη γάμπα). Καθημερινά είναι καλύτερα, ανεβάζει ρυθμούς και θα τον περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για τη βαθμολογική συγκομιδή σωτηρίας: «Όπως έχω ξαναπεί, τα παιχνίδια μέχρι κι αυτό με τον Πανιώνιο, θα είναι “οδηγός” για το μέλλον της ομάδας. Σίγουρα, αυτό με τον Άρη είναι κομβικό, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Είναι, ωστόσο, “άκυρο” να πούμε πόσους βαθμούς θέλουμε. Σε κάθε ματς ζητάμε το απόλυτο. Αν μπορούμε να κάνουμε, στα προσεχή τέσσερα παιχνίδια, 12 βαθμούς. Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει παιχνίδια. Είναι υποχρεωτικό να διεκδικεί βαθμούς παντού-  είτε εντός, είτε εκτός».

To Top