ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Ο Κουέστα έπαιξε με πρόβλημα, αξίζει να παραμείνει! Κάκιστος ο Νταμπάνοβιτς” (video)

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε αναλυτικότερα στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα του Άρη και την πρόκριση επί της ΑΕΚ στα πέναλτι.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Άρη:

“Μεγάλη χαρά! Μία πρόκριση απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο όπως η ΑΕΚ, με ένα απίστευτο ρόστερ. Και στα δύο παιχνίδια ήμασταν δύο ισοδύναμες ομάδες, με καλές και κακές στιγμές εκατέρωθεν. Οι λεπτομέρειες όμως ήταν μαζί μας, ήμασταν εύστοχοι στα πέναλτι και περάσαμε στην επόμενη φάση. Ζούμε και αναπνέουμε για το θεσμό του Κυπέλλου”.

Για την διαιτησία του Νταμπάνοβιτς: “Δεν θέλω να τοποθετηθώ αλλά οι φάσεις ήταν ξεκάθαρες. Ο Νταμπάνοβιτς είναι κάκιστος διαιτητής και δεν πρέπει να σφυρίξει ξανά στην Ελλάδα”.

Για τον Κουέστα και την απόδοσή του στη διαδικασία των πέναλτι: “Θεωρώ ότι κάποια στιγμή όταν είσαι σωστός επαγγελματίας, θα πάρεις πράγματα πίσω. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Είχε πρόβλημα με τη μέση του. Έκανε μεγάλη προσπάθεια για να παίξει. Ήξερε τι παιχνίδι παίζουμε σήμερα και όταν χρειάστηκε ήταν εκεί. Ίσως ο θεσμός του Κυπέλλου να του χρωστάει κάτι”.

Για την ανανέωση του Κουέστα και αν την αξίζει μετά το αποψινό: “Ε, νομίζω σίγουρα. Είναι πολλά χρόνια εδώ. Λειτουργεί σαν Έλληνας, είναι κομμάτι της ομάδας και δικαιωματικά πρέπει να μείνει στον Άρη”.

Για τα καλά λόγια του Αλμέιδα για αυτόν: “Να τον ευχαριστήσω για τα καλά του λόγια. Δουλεύουμε και έχουμε βελτιωθεί ως ομάδα. Με τα πάνω μας, τα κάτω μας, τις αστοχίες και τα λάθη μας. Είμαστε ένα καινούργιο γκρουπ. Ολα χτίζονται το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό γκρουπ παικτών, με όλες τις απουσίες στο διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα. Ο χρόνος είναι υπέρ μας και στα τελευταία παιχνίδια έχει αλλάξει κάτι. Βγάζουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Οταν έρθουν και άλλα παιδιά στο επίπεδο που θέλουμε, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι”.

Για το γεγονός ότι την τελευταία φορά που ο Άρης προκρίθηκε στα πέναλτι ήταν με δική του εκτέλεση κόντρα στον ΠΑΟ: “Δεν ξέρω αν είναι το τελευταίο… Το θυμάμαι. Ήμουν εγώ με τον Παναθηναϊκό. Είχα πάθει χιαστό στο 5ο λεπτό και φτάσαμε ως τα πέναλτι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ εκείνο το παιχνίδι”.

Για την επόμενη μέρα της ομάδας και την… προσγείωσή της: “Υπάρχει μεγάλη κούραση. Σε κάποιες θέσεις δεν έχουμε πολλές επιλογές. Ας το χαρούν τα παιδιά, ο κόσμος… Να παραμείνουμε ταπεινοί όμως. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Υπάρχει πολύς δρόμος. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο διψασμένοι στη συνέχεια”.

Για το πώς βλέπει τους παίκτες να ανταποκρίνονται σε όσα δουλεύει και προσπαθεί να τους περάσει: “Το πιστεύουν. Δεν είναι μόνο η πρόκριση. Δώσαμε στα παιδιά να καταλάβουν το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι. Τουλάχιστον να… πεθάνουμε στο γήπεδο, όπως είπε ο Ρόουζ. Εισπράττουν τη βελτίωση της ομάδας και είμαστε χαρούμενοι σε αυτό το κομμάτι”.

Για τις σκέψεις του μετά την ήττα στην Τρίπολη και αν περίμενε αυτή τη συνέχεια: “Η ομάδα ήταν καλά μετά τον Βόλο… Κάθε παιχνίδι και καλύτερα, ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα. Στην Τρίπολη κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος. Υπάρχουν στιγμές και λάθη… Η εικόνα του δεύτερου μέρους μας βοήθησε να ταρακουνήσουμε τα αποδυτήρια. “

 

To Top