ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Πρέπει να αντέχουμε στην πίεση, θέλουμε να πάμε ως το τέλος”

Το δρόμο προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έδειξε ο Άκης Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Ο προπονητής του Άρη υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι παίκτες του πρέπει να αντέχουν στην πίεση και στόχος είναι να πάνε όλοι μαζί ως το τέλος. Παράλληλα δεν έκρυψε τον προβληματισμό για τη χαλαρότητα που έδειξαν οι κιτρινόμαυροι, ενώ έκανε αναφορά και στο νέο μεταγραφικό απόκτημα, Μπένετ.

“Το σημαντικό είναι η πρόκριση. Όταν έρχεσαι με ένα 3-0, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να διαχειριστούμε τη σοβαρότητα και όσα έπρεπε να δείξουμε. Σε γενικές γραμμές παρουσιάσαμε χαλαρότητα, δώσαμε δικαιώματα στη Νίκη να πάρει περισσότερες ελπίδες και να μας πιέσει. Κρατάμε όμως την πρόκριση στους “4””, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Έλληνα κόουτς.

Σε ερώτηση για τον Μάνου Γκαρθία και το χρόνο που αγωνίστηκε απάντησε: “Τον φορτώνουμε περισσότερο απ όσο πρέπει. Έχουμε ένα πρόγραμμα για τον ίδιο. Δεν μπορεί να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, οπότε χρειάζεται χρόνο για να ανταπεξέλθει στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν”.

Βέβαια δεν θα μπορούσε από τις ερωτήσεις να απουσιάσει ο Φραν Βέλεθ που επέστρεψε μετά από τέσσερις μήνες αλλά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. “Είχε ένα πρόβλημα πριν το ματς. Έπρεπε να βγει. Δεν περίμενα να παίξει 90 λεπτά. Είχαμε προετοιμαστεί .Το σημαντικό όμως είναι ότι αισθάνεται καλά”, σχολίασε.

Και πρόσθεσε για την πίεση που δέχεται πλέον η ομάδα για τον τελικό: “Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να αντέχει στην πίεση. Το θέλουμε, ζούμε για αυτό και θέλουμε να πάμε ως το τέλος”.

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε για την Νίκη Βόλου, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στον Παύλο Κυριακίδη, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του. “Να είναι γερός και να προχωρήσει τη ζωή του μέσα από τη δυσκολία που του έτυχε”, ήταν τα λόγια του.

Τέλος αναφέρθηκε και στον Μπένετ: “Δεν έχω να πω κάτι. Θα δούμε από αύριο τον Μπένετ”.

To Top