ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μάντζιος: “Προσωπική δικαίωση, αλλά και επιβράβευση των παικτών μου! Τίποτε δεν τελείωσε… Κανένα σημάδι χαλάρωσης στην ομάδα”

Το δικό του “ταμείο” για την κανονική διάρκεια της Super League έκανε ο Άκης Μάντζιος που ανέλυσε τα όσα συνέβησαν φέτος, μίλησε για τα πλέι οφ, αλλά και για τις αποφάσεις του κατά την διάρκεια της σεζόν.

Αρχικά, ο 52χρονος προπονητής, σχολίασε σε εκπροσώπους του τύπου, την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: “Είναι θετικό το πρόσημο. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα τερμάτισε στη 2η θέση με γενική πολύ καλή παρουσία, με πολλά αγωνιστικά ρεκόρ που καταρρίφθηκαν κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός. Μέχρι εδώ θα χαρακτήριζα τη χρονιά επιτυχημένη”.

Aναλυτικά όσα είπε για…

… τα συναισθήματά του: “Είναι μία προσωπική δικαίωση, αλλά και επιβράβευση της προσπάθειας που έκαναν οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί στην αρχή να μην ήταν στόχος η 2η θέση, αλλά όσο περνάνε οι αγωνιστικές και βλέπεις τις δυνατότητές του, τον κυνηγάς. Αυτό κάναμε”.

…την τελική βαθμολογία: “Θα μπορούσαμε σίγουρα να μπούμε και με μεγαλύτερη διαφορά στα play off, αλλά στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες, είτε δικά μας λάθη είτε άλλων.

…την αντιμετώπιση του μίνι πρωταθλήματος: “Σαν ομάδα και σε αγωνιστικό επίπεδο δεν νομίζω ότι πρέπει ν’ αλλάξουμε κάτι ενόψει των play off. Αυτό που περιμένω είναι να έχουμε την ίδια εικόνα που είχαμε σε όλο το Πρωτάθλημα και η αγωνιστική σταθερότητα. Δεν βγάλαμε σκαμπανεβάσματα στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και με αυτή τη σταθερότητα θα πορευτούμε και τώρα, ούτε διακρίνω στα παιδιά σημάδια χαλαρότητας. Κάναμε την πορεία που κάναμε στο Πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Όλοι είναι συνειδητοποιημένοι, κι αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί”.

…το πρόγραμμα των πλέι οφ: “Η κλήρωση εκτιμώ ότι είναι καλή. Ο Ολυμπιακός έχει συνεχόμενα παιχνίδια μαζί με την Ευρώπη, έχει και σημαντικές απουσίες συν την καταπόνηση των παικτών του από ένα απαιτητικό 90άλεπτο όπως αυτό με την Άρσεναλ. Είναι λεπτομέρειες που παίζουν τον ρόλο τους. Την ΑΕΚ επίσης, στο εντός έδρας παιχνίδι που έχουμε την 3η αγωνιστική, θα την πετύχουμε στην γεμάτη της εβδομάδα, λόγω Κυπέλλου, όπως και τον Αστέρα πιστεύω θα τον βρούμε “μαζεμένο” στην αρχή επειδή έχει να διαχειριστεί απουσίες”.

…τα ύπουλα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών: “Η ομάδα δεν έχει επηρεαστεί από τα εξωαγωνιστικά ζητήματα κι αυτά τα οποία βγαίνουν κατά καιρούς δεξιά κι αριστερά”.

…την διαχείριση του Κουέστα: “Τον Κουέστα στην Τούμπα δεν τον χρησιμοποίησα γιατί ήταν κοντά τα παιχνίδια κι ο ίδιος ήταν ακόμη πιεσμένος από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι ‘’δεν τον είδα. Κοίταξα γύρω μου, αλλά δεν τον είδα’’. Τη στιγμή που ο Χουλιάν είχε την μπάλα στα χέρια του εγώ γύρισα να δώσω εντολή στον Κάτσε για να διεκδικήσει από πίσω τη δεύτερη μπάλα. Το μόνο που άκουσα ήταν ένα βουητό και με το που γυρίζω βλέπει εκείνη τη στιγμή τον Μπουχαλάκη να πλασάρει, δεν είχα προλάβει να δω τι έγινε, δεν κατάλαβα.

…το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: “Αν είχα άλλες επιλογές, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, θα άλλαζα πράγματα. Κάποια παιδιά πιάνουν απίστευτα τρεξίματα και γι’ αυτό υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό ο παράγοντας της κόπωσης. Ούτε εγώ ήθελα να βγάλω τον Μπερτόλγιο, τον Μαντσίνι, τον Γκάμα για παράδειγμα, αλλά δεν είχα επιλογή. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν κρατήσαμε λίγο παραπάνω μπάλα και ο ΠΑΟΚ πήγε στο ψηλό παιχνίδι όπου εμείς αποδεδειγμένα όλη τη χρονιά υστερούμε, για αυτό έβαλα και τον Γιόχαν (σσ Μπεναλουάν) σαν τρίτο αμυντικό. Η ομάδα μαζεύτηκε γιατί βγήκαν κάποια παιδιά που κρατούσαν μπάλα, όχι επειδή έβαλα τρίτο στόπερ. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε σαν ομάδα είναι να γίνουμε πιο απλοί όταν φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου, στο επιθετικό τρίτο. Εκεί πολλές φορές είμαστε επιπόλαιοι.

…τον Μήτρογλου: “Ο Κώστας (σσ Μήτρογλου) προσπαθεί, σίγουρα θέλει ακόμα χρόνο για να βρει καλύτερα πατήματα. Ασφαλώς και είναι ικανότατος στο σκοράρισμα και όταν βρει ρυθμό και εντάσεις θα μας βοηθήσει σίγουρα περισσότερο. Τραυματίστηκε σε κακό timing”.

…τα μπακ της ομάδας: “Βρήκαμε ισορροπία με Σάκιτς και Σούντγκρεν στα άκρα της άμυνας, ο Νικόλας (σσ Ιωάννου) βούτηξε κατευθείαν στα βαθιά και μας βοήθησε. Θα πάρει ξανά τον χρόνο του, απλά επειδή δεν είχε κι αυτός ρυθμό δεν θέλαμε να τον πιέσουμε περισσότερο”.

…τον Ντουάρτε: “Συμμετέχει στις ομαδικές προπονήσεις το τελευταίο 20ήμερο. Πριν έπαιρνε κομμάτια με μπάλα. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα προλάβει να πάρει συμμετοχή φέτος, εκτός αν προς το τέλος των play off μάς δοθεί η δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουμε για λίγα λεπτά. Δεν πονάει, αλλά στο μυαλό του το αισθάνομαι ότι είναι ακόμη λίγο επιφυλακτικός μετά τον τραυματισμό του. Θέλει λίγη προσοχή και διαχείριση.

…τις μεταγραφές της επόμενης σεζόν: “Σε θεωρητικό επίπεδο έχουμε αρχίσει να καταστρώνουμε το πλάνο της επόμενης χρονιάς και το πώς θα κινηθεί η ομάδα στο μεταγραφικό κομμάτι για την ενίσχυσή της, υπάρχει κινητικότητα και γίνονται κάποιες πρώτες επαφές. Ακόμα είναι νωρίς ασφαλώς, αλλά μια προεργασία την κάνουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν να κινηθούμε αναλόγως της ανάγκες μας.

To Top