Μάντζιος στο PRESSARIS: «Εξαιρετικό ρόστερ ο Άρης, τον αγαπάω, αλλά…»

Πώς τα φέρνει η μοίρα… Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε πρώτος προπονητής στον Πανιώνιο και θα ξεκινήσει τη δύσκολη προσπάθεια για την ανάκαμψη της ομάδας του, έχοντας ως πρώτο εμπόδιο μια από τις μεγάλες του αγάπες, τον Άρη! Ο 42χρονος προπονητής μίλησε στο PRESSARIS για την ξεχωριστή αυτή αναμέτρηση, παραδέχθηκε τα αισθήματά του, δήλωσε επαγγελματίας και αποκάλυψε ότι δεν έχασε παιχνίδι φέτος του Άρη!

 
– Το κινητό σας, δεν πρέπει να σταμάτησε να χτυπάει σήμερα;

(γέλια…) «Πράγματι, αλλά όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και στο επάγγελμα που υπηρετούμε…».

 – Κατευθείαν στα… βαθειά νερά την Κυριακή…

«Αυτό είναι αλήθεια. Θα είμαι στον πάγκο την Κυριακή του Πανιωνίου. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι με ιδιαιτερότητες για όλους…».

– Στον Άρη έχετε πει ότι ανήκει ένα μέρος από την καρδιά σας. Δεν είναι υπερβολή;

«Καθόλου. Φόρεσα τη φανέλα του Άρη, πρόσφερα με όλες μου τις δυνάμεις, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Και κάτι παραπάνω. Σέβομαι τον Άρη, τον αγάπησα και πιστεύω ότι αγαπήθηκα…».

-Αυτό είναι σίγουρο. Όμως…

«…όμως, τα χρόνια περνούν, αλλάζουν οι συνθήκες, οι καταστάσεις, οι συγκυρίες. Τώρα, λοιπόν, που μιλάμε είμαι επαγγελματίας προπονητής και πρέπει να το δω καθαρά επαγγελματικά το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια, ότι πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος έχει ανάγκη τους βαθμούς»
– Τον Άρη τον έχετε παρακολουθήσει φέτος;

«Ομολογώ ότι δεν έχασα παιχνίδι φέτος του Άρη, τα έχω δει όλα στην τηλεόραση και έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ομάδα».

– Όλα τα παιχνίδια! Οπότε μπορείτε να μας πείτε την γνώμη σας με ουσιαστικό τρόπο…

«Ο Άρης είναι καλή ομάδα και πιστεύω ότι τον αδικεί η βαθμολογική του θέση. Έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, είναι όχι απλά μια καλή, αλλά μια επικίνδυνη ομάδα και σας εκμυστηρεύομαι, ότι δεν ήθελα έναν τόσο δύσκολο και καλό αντίπαλο, στο πρώτο μου παιχνίδι στον πάγκο του Πανιωνίου. Αλλά, αυτά τα πράγματα δεν τα ορίζουμε εμείς…»

– Μπορείτε, λοιπόν, να μας πείτε ποια είναι τα σημεία που υπολογίζετε περισσότερο και ποια τα αδύνατα από την ομάδα του Άρη;

(γέλια…) «Α, αυτό να μου επιτρέψετε να το κρατήσω για μένα, τους συνεργάτες μου και την ομάδα. Βέβαια, στη σημερινή εποχή, στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν μυστικά. Τίποτα δεν μένει κρυφό, με το σκάουτινγκ, την τηλεόραση, την συνεχή ενημέρωση. Εμείς θα βάλουμε, όλα τα δεδομένα κάτω και θα κάνουμε τη δουλειά μας, όσο μπορούμε καλύτερα».

– Έχετε αναλάβει δύσκολο έργο στην Νέα Σμύρνη…

 «Αποστολή… καμικάζι θα τη χαρακτήριζα, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Γίνεται μία καινούργια προσπάθεια και από την καινούρια διοίκηση και από εμάς με στόχο να βοηθήσουμε τον Πανιώνιο».

– Οι στόχοι του Άκη Μάντζιου ποιοι είναι ως προπονητής;

«Κατ’ αρχήν είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται. Πρώτα θέλω να καταφέρουμε τον στόχο μας τώρα. Στον σύλλογο χρειάζεται οικονομική εξυγίανση και γενικά για να έχουμε μέλλον θα χρειαστεί ριζική αλλαγή όταν φυσικά θα έχει επιτευχθεί η παραμονή. Κοιτάω το σήμερα. Αν πάνε όλα καλά θα σκεφτούμε και το μέλλον».

To Top