ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντζιος: “Τέλος στον Γολγοθά των 40 ημερών με νίκη! Στόχος κυπελλούχοι και στην 2η θέση”

Με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με νίκη και τρίποντο, ευελπιστεί ο Απόστολος Μάντζιος ότι θα κλείσει αυτός ο μεγάλος κύκλος των 13 σερί αγώνων σε διάστημα 40 ημερών για τον Άρη.

Όπως δήλωσε στη NOVA ο προπονητής των “κίτρινων” εν όψει της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, που ακολουθεί την Κυριακή (14/2, 15:00) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1, “θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγωνιστικό Γολγοθά που περάσαμε”.

Επιπλέον, ο Μάντζιος, απαντώντας για το στόχο της κατάκτησης της 2ης θέσης στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τόνισε ότι ο ξεκάθαρος στόχος στο φινάλε της σεζόν, πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου, είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Σχολίασε ακόμη την κατάσταση που βρίσκονται οι Κώστας Μήτρογλου και Μπρούνο Φελίπε και σε ποιο βαθμό ποντάρει ότι μπορούν να βοηθήσουν βραχυπρόθεσμα την ομάδα.

Αρχικά, ο προπονητής του Άρη μιλώντας για την κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης μετά από τα πολλά συνεχόμενα υψηλής έντασης παιχνίδια, είπε: “Είναι δεδομένο ότι υπάρχει κούραση. Με τον Παναιτωλικό θα είναι το 13ο παιχνίδι σε 40 μέρες. Είναι πολλά τα παιχνίδια και ορισμένα από αυτά ήταν υψηλής έντασης, ενώ υπήρχαν και συνεχόμενα ταξίδια. Ειδικά τα τελευταία τέσσερα ματς ήταν όλα εκτός. Κάναμε δύο ταξίδια στη Τρίπολη και δώσαμε δύο ματς στην Αθήνα”.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν συγκροτήθηκε η ομάδα μετά τα δύο απανωτά ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά και τα δύο διαφορετικά αποτελέσματα (νίκη, ήττα, κατά σειρά) απάντησε:  “Αποκατάσταση ίσα που προλαβαίνουμε να κάνουμε και φροντίζουμε να ξεκουραστούμε. Ο Γολγοθάς μας τελειώνει με τον Παναιτωλικό και θέλουμε να τελειώσει με νίκη. Το επόμενο δεκαπενθήμερο οι συνθήκες γίνονται νορμάλ με ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Δεν υπάρχει απογοήτευση από την ήττα στο Κύπελλο. Ήμασταν εξαιρετικοί με την ΑΕΚ, ενώ με τον Ολυμπιακό είναι ανοικτό το σκορ. Πέρα από τα λάθη που κάναμε στα πρώτα 20′-25′ λεπτά με τον Ολυμπιακό, ήμασταν καλοί και είχαμε κατοχή. Με τα πολλά συνεχόμενα ματς, όμως, δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλη διάρκεια παίζοντας σε υψηλό ρυθμό”.

Σχετικά με το πώς περιμένει τον αγώνα με τον Παναιτωλικό είπε: “Θα είναι δύσκολο. Έχει το δικό του στόχο ο Παναιτωλικός, θέλει να διεκδικήσει τους βαθμούς. Για να φτάσουμε στη νίκη πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να είμαστε απολύτως πειθαρχημένοι σε αυτό. Οι βαθμοί της νίκης είναι απαραίτητοι και τους θέλουμε”.

Πάντως, ο Άρης θα έχει απουσίες στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι ο Μάντζιος διευκρίνισε επ’ αυτού: “Υπάρχουν παίκτες, όπως οι τιμωρημένοι Τζέγκο και Ιωάννου, που θα λείψουν σίγουρα. Έχουμε και τραυματίες, όπως οι Ματίγια, Γκαρσία και Μαντσίνι, για τους οποίους θα δούμε, αν τους υπολογίζουμε ή όχι. Επιπλέον, έχουμε κόπωση, αλλά έχουμε κι εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας. Θα βρούμε τις λύσεις που θέλουμε”.

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε για τους νεοφερμένους Μήτρογλου και Μπρούνο και πότε υπολογίζει να μπορούν να βοηθούν περισσότερο τον Άρη, για να εξηγήσει: “Θέλουν χρόνο ακόμη και οι δύο, αλλά σίγουρα θα μας δώσουν λύσεις. Είναι πίσω αγωνιστικά και ειδικά ο Μήτρολου που είναι ένα χρόνο εκτός. Αλλά θα τον βοηθήσουμε να επανέλθει και θα μας βοηθήσει κι αυτός”.

Κι όσο για το στόχο της παραμονής στη 2η θέση στον πίνακα του πρωταθλήματος, τόνισε: “Το πρωτάθλημα μαζί με τα πλέι οφ έχει άλλα 15 παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να είμαστε ψηλά. Στο τέλος των πλέι οφ μακάρι να είμαστε δεύτεροι, αλλά ξεκάθαρος στόχος, εκτός από την κατάκτηση του Κυπέλλου, είναι να είμαστε στην Ευρώπη”.

To Top