Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έκλεισε τη σεζόν με έλλειμμα 132 εκατ. ευρώ, πάνω από μισό δισ. το χρέος της

Με σημαντικές οικονομικές απώλειες ολοκλήρωσε τη σεζόν 2021-22 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρουσιάζοντας έλλειμμα παρά την αύξηση 18% στα έσοδά της, ενώ το συνολικό της χρέος ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ.

Το οικονομικό «άνοιγμα» των Γκλέιζερς διογκώθηκε για άλλη μια χρονιά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι δημοσίευσαν τα στοιχεία της σεζόν 2021-22 και ανακοίνωσαν ζημία ύψους 132 εκατομμυρίων ευρώ, παρά την αύξηση18% που παρουσίασαν στα έσοδά τους (666 εκατομμύρια ευρώ).

Μέρος των αυξημένων εξόδων οφείλεται στους μισθούς των παικτών της πρώτης ομάδας και τα συμβόλαια Κριστιάνο Ρονάλντο, Σάντσο, Βαράν), οι οποίοι ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ με άνοδο 19,1% και αποτελούν νέο ρεκόρ στην ιστορία της Premier League.

Έτσι, το καθαρό χρέος της Γιουνάιτεντ αυξήθηκε σχεδόν κατά ένα πέμπτο, στο 22%, φτάνοντας από τα 479 εκατομμύρια ευρώ να ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο (588,4).

Στην ανακοίνωσή του, το κλαμπ αναφέρει πως «τα αποτελέσματά μας επηρεάστηκαν δυσμενώς από την απουσία καλοκαιρινής περιοδείας το καλοκαίρι του 2021, τα αυξημένα κόστη για υλικό εξοπλισμό και τον αντίκτυπο της υποβάθμισης της στερλίνας στις δίχως μετρητά πληρωμές μας».

To Top