Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ανεβάζει τις τιμές στα διαρκείας

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας έπειτα από 11 χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα προβεί σε αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας κατά 5%, καθώς το κόστος διεξαγωγής των αγώνων είναι πολύ υψηλό. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι άνθρωποι του κλαμπ, τα ποσά που δαπανούνται για έναν αγώνα αυξήθηκαν κατά 40% τα τελευταία 5 χρόνια και 11% τη περασμένη σεζόν.
Αυτό δύσκολα μπορεί να αποτελεί έκπληξη στις τάξεις των φιλάθλων, καθώς ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τρέχει επί του παρόντος, σε συνάρτηση και με το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι. Επιπλέον, η Γιουνάιτεντ δεσμεύτηκε πρόσφατα να δώσει σε όλο το προσωπικό της την ημέρα των αγώνων αύξηση μισθού.

Ωστόσο, οι αυξημένες τιμές των εισιτηρίων δεν θα γίνουν εύκολα αποδεκτές, ιδιαίτερα σε συλλόγους που έχουν τόσο μεγάλα κέρδη, από τηλεοπτικά έσοδα, χορηγίες και άλλες δραστηριότητες. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Money League της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Deloitte, η Γιουνάιτεντ κέρδισε συνολικά 583 εκατομμύρια λίρες την περασμένη σεζόν, σχεδόν 90 εκατομμύρια παραπάνω σε σχέση με τη σεζόν 2020/21 που χτυπήθηκε από την πανδημία.
Όμως αυτή η αύξηση δεν ήταν αρκετή για να επιστρέψει ο σύλλογος στην κερδοφορία, καθώς η Γιουνάιτεντ κατέγραψε απώλειες 115,5 εκατομμυρίων λιρών εκείνη τη σεζόν.

To Top