Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς 6-2: Εξάρα και 3η θέση για τους “Κόκκινους Διαβόλους” (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με πρωταγωνιστές τους Σκοτ Μακτόμινεϊ και Μπρούνο Φερνάντες, διέσυρε 6-2 τη Λιντς στο Ολντ Τράφορντ και ανέβηκε στην 3η θέση της Premier League, έχοντας κι αγώνα λιγότερο.

ΗΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε την εντός έδρας ήττα της Τότεναμ από τη Λέστερ και ανέβηκε στην τρίτη θέση της Premier League, ύστερα από το εμφατικό 6-2 επί της Λιντς για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους “Κόκκινους Διαβόλους” οι Σκοτ Μακτόμινεϊ και Μπρούνο Φερνάντες, οι οποίοι σημείωσαν από δύο τέρματα και οδήγησαν την ομάδα τους σε μία σπουδαία νίκη.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους “Κόκκινους Διαβόλους”, καθώς μέσα σε διάστημα δύο λεπτών ο Σκοτ Μακτόμινεϊ σημείωσε ισάριθμα γκολ και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Μάλιστα, ο Σκοτσέζος μέσος έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που σκοράρει δύο φορές στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα.

Παρά το προβάδισμα δύο τερμάτων, οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν χαμήλωσαν ρυθμό, διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έφτασαν στο 3-0 στο 20′ με όμορφο διαγώνιο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, πέρα από ένα δυνατό σουτ του Ραφίνια στο 34′, το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Νταβίντ ντε Χέα, δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει με αξιώσεις. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τέταρτο γκολ στο 37′ με τον Βίκτορ Λίντελοφ, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από γυριστή κεφαλιά του Αντονί Μαρσιάλ.

Το μόνο που κατάφερε η Λιντς ήταν να μειώσει σε 4-1 λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Λίαμ Κούπερ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ραφίνια.

Οι παίκτες του Μπιέλσα μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Ντε Χέα αρνήθηκε το γκολ στον Ραφίνια, με την μπάλα να καταλήγει και στο δοκάρι στην πρώτη προσπάθεια του εξτρέμ της Λιντς. Εν τέλει, η Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και έφτασε σε πέμπτο γκολ με τον Ντάνιελ Τζέιμς στο 66ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρσιάλ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Στρόικ μέσα στην περιοχή, με τον Φερνάντες να το μετουσιώνει σε γκολ για το 6-1.

Όπως και στο πρώτο μέρος, το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 6-2 με υπέροχο σουτ του Ντάλας έξω από την περιοχή, το οποίο δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα.

Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Σόλσκιερ πίεσε και για άλλα γκολ, αλλά ο Μελιέρ δεν επέτρεψε, με εξαιρετικές αποκρούσεις, το σκορ να ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

MANTΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Ουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο (60′ Τέλες), Φρεντ, Φερνάντες (71′ Φαν ντε Μπέεκ), Μακτόμινεϊ, Τζέιμς, Ράσφορντ (71′ Καβάνι), Μαρσιάλ.

ΛΙΝΤΣ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μελιέρ, Αλιόσκι, Άιλινγκ, Κούπερ (71′ λ.τ. Ντέιβις), Ντάλας, Φίλιπς (46′ Στρόικ), Κλιχ (46′ Σάκλετον), Ραφίνια, Ροντρίγκο, Χάρισον, Μπάμφορντ.

To Top